2021. szeptember 24.
//
Gellért névnap

Pesten mutatkozott be Kész Zoltán

2014. december 3. 15:24
mti
A Lokálpatrióták, a DK és a Liberálisok által támogatott Kész Budapesten tartott sajtótájékoztatót szerda délután.

Civil jelöltként indul Kész Zoltán angoltanár a február 22-ei időközi országgyűlési választáson Veszprémben. Kész veszprémi terveiről Budapesten tartott sajtótájékoztatót.

A pedagógus - a Polgári Platform elnevezésű szervezet elnöke - hangsúlyozta: a fideszes kétharmad lebontása érdekében kész elfogadni a demokratikus ellenzéki pártok támogatását, ám elutasítja a Jobbikét (bár úgy tudjuk, nincs mit elutasítani: Vona Gábor korábban bejelentette, hogy a Jobbik saját jelöltet indít). Eddig a Demokratikus Koalíció (DK), a Magyar Liberális Párt (MLP) és a Lokálpatrióták Veszprémért Egyesület jelezte, hogy mellé áll - tette hozzá.

Kérdésre elmondta: más pártokkal még nem beszélt a támogatásáról, és nem szeretné azt sem, ha a szavazólapon pártlogók szerepelnének a neve mellett. Szintén kérdésre közölte: Navracsics Tibor fideszes politikus hívására 2004-ben valóban elvállalta a veszprémi Fidelitas vezetését, mert közösséget szeretett volna építeni. Kilenc hónap múlva azonban elváltak az útjaik, és azóta semmilyen kapcsolata nincs a Fidesszel.

Fotó: Facebook

vehir.hu

További cikkek

Karácsony Gergely megtalálta Veszprémet
Karácsony Gergely megtalálta Veszprémet
Közös sajtótájékoztatót tartott Budapest főpolgármestere, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje Karácsony Gergely a megyében induló MSZP-s képviselőjelölt-jelöltekkel kedden délután a Kossuth utcán. Karácsony - ahogy fogalmazott – saját magában látja az egység megtestesítőjét az ellenzéki pártok és a magyar emberek között.
Katanics tovább harcol, hogy elindulhasson a választáson
Katanics tovább harcol, hogy elindulhasson a választáson
Petíciót indított a Civil Bázis azért, hogy a jövő évi országgyűlési választáson Katanics Sándort támogassa az ellenzék, mint közös jelöltet Veszprémben.
A veszprémi előválasztás megmutatta, az ellenzéki pártok a Fidesznél csak egymást fúrják jobban
A veszprémi előválasztás megmutatta, az ellenzéki pártok a Fidesznél csak egymást fúrják jobban
Úgy tűnik, mint ahogy annak idején a Dallas is péntekenként hozta az új izgalmakat, a veszprémi ellenzéki előválasztással kapcsolatban is hétvégente jönnek a felszínre új hírek. Ráadásul hétről hétre egyre nagyobb áskálódás és háttérben zajló alkufolyamatok képe kristályosodik ki. Legalábbis ezt tükrözi az a tény, hogy Katanics Sándor indulását az előválasztáson mégis megvétózta a 6 együttműködő pártból 5, ráadásul különösebb indoklás nélkül. Cikkünkben bemutatjuk az érintettek reakcióit, amiből le lehet szűrni, milyen állapotok uralkodnak a "demokratikus" ellenzék oldalán.
Bekövetkezett, amire számítani lehetett: Gyurcsányék elérték, hogy Katanics már nem DK-s politikus
Bekövetkezett, amire számítani lehetett: Gyurcsányék elérték, hogy Katanics már nem DK-s politikus
Szombaton benyújtotta a kilépési nyilatkozatát Katanics Sándor a Demokratikus Koalíció pártigazgatójának, valamint Gyurcsány Ferenc pártelnöknek. Amögött, hogy a DK helyi embere alig fél év alatt a legerősebb ellenzéki politikus szerepéből a kilépésig jutott el, a zavaros veszprémi előválasztás áll és a demokratikus alapelveket nélkülöző központi pártutasítások sora.
Lemondott a szomszéd választókerület elnöki posztjáról Fenyvesi Zoltán
Lemondott a szomszéd választókerület elnöki posztjáról Fenyvesi Zoltán
Még júniusban lemondott Veszprém megye 3. sz. választókerület elnöki posztjáról Fenyvesi Zoltán, aki 2018 óta az országgyűlési képviselője az Ajkát, Sümeget és Tapolcát is magába foglaló térségnek. Az új elnök Navracsics Tibor lesz.