2021. június 24.
//
Iván névnap

Pesten mutatkozott be Kész Zoltán

2014. december 3. 15:24
mti
A Lokálpatrióták, a DK és a Liberálisok által támogatott Kész Budapesten tartott sajtótájékoztatót szerda délután.

Civil jelöltként indul Kész Zoltán angoltanár a február 22-ei időközi országgyűlési választáson Veszprémben. Kész veszprémi terveiről Budapesten tartott sajtótájékoztatót.

A pedagógus - a Polgári Platform elnevezésű szervezet elnöke - hangsúlyozta: a fideszes kétharmad lebontása érdekében kész elfogadni a demokratikus ellenzéki pártok támogatását, ám elutasítja a Jobbikét (bár úgy tudjuk, nincs mit elutasítani: Vona Gábor korábban bejelentette, hogy a Jobbik saját jelöltet indít). Eddig a Demokratikus Koalíció (DK), a Magyar Liberális Párt (MLP) és a Lokálpatrióták Veszprémért Egyesület jelezte, hogy mellé áll - tette hozzá.

Kérdésre elmondta: más pártokkal még nem beszélt a támogatásáról, és nem szeretné azt sem, ha a szavazólapon pártlogók szerepelnének a neve mellett. Szintén kérdésre közölte: Navracsics Tibor fideszes politikus hívására 2004-ben valóban elvállalta a veszprémi Fidelitas vezetését, mert közösséget szeretett volna építeni. Kilenc hónap múlva azonban elváltak az útjaik, és azóta semmilyen kapcsolata nincs a Fidesszel.

Fotó: Facebook

vehir.hu

További cikkek

Veszprém megye erős Fidesz-bázis, de az MSZP vállalja a kihívást
Veszprém megye erős Fidesz-bázis, de az MSZP vállalja a kihívást
Két előválasztási jelöltjét is bemutatta az MSZP-Párbeszéd Veszprém megyében. A pápai körzetben Grőber Attila méretteti meg magát, a megyeszékhelyen és térségében pedig Mesterházy Attila.
Gyurcsány ítélőképességén is múlik, hogy elindulhat-e Katanics Sándor az előválasztáson
Gyurcsány ítélőképességén is múlik, hogy elindulhat-e Katanics Sándor az előválasztáson
Továbbra is kérdéses, hogy elindulhat-e Katanics Sándor az ellenzéki előválasztáson. A veszprémi DK-s politikus közösségi oldalán már többször jelezte, hogy demokratikus úton szeretné megmérettetni magát a többi ellenzéki jelölttel szemben, viszont az előválasztáson való részvétel feltételei miatt ez már nem csak az ő elhatározásán múlik.
A Jobbik árnyjátéka Veszprémben
A Jobbik árnyjátéka Veszprémben
Az ellenzéki előválasztás egyvalamire biztosan jó: az ellenzéki pártok egymás közt megemésztik a jelölteket, azaz lefolytatják azokat a teátrális vitákat, egyezségeket, amelyek végén egy látszólag konszenzusos jelöltet tudnak kiállítani a Fidesz-KDNP-vel szemben. Ugyanakkor, ha kívülről nézzük ezt a folyamatot, sokatmondó összefüggések és még nagyobb ellentmondásokat lehet találni a személyek és szervezetek között. Veszprém pedig orvosi lónak is beillene ebben.
V99 néven szeretne új lendületet venni a helyi ellenzék
V99 néven szeretne új lendületet venni a helyi ellenzék
V99 néven új Facebook-oldalt indít a helyi ellenzék, amely elnevezés nem véletlenül mutat hasonlóságokat Karácsony Gergely 99 Mozgalmával. A veszprémi MSZP-LMP-Párbeszéd frakció azt is bejelentette, hogy az előválasztáson Budapest főpolgármesterét támogatják miniszterelnök-jelöltnek.
A parlamentbe vezetné pártját Varga-Damm
A parlamentbe vezetné pártját Varga-Damm
A Reformerek Pártjának céljairól beszélt szombati sajtótájékoztatóján Varga-Damm Andrea, a párt alapítója.