A forralt bor mindenhol sláger. Átlagosan 150-200 forintot kell fizetni decinként.
Külön pálinkás házikó is van, amit állítólag már délelőtt is fel-fel keresnek...
...valószínűleg ezért.
Aki megéhezik, a grillpultnál állhat sorba.
Itt a különböző lepényeket viszik a legtöbben
Pecsenyék, hurkák, kolbászok és csülkök közül választhatunk.
Ugyanitt ízesített forraltborok is kaphatók: vaníliás, marcipános és tabascoval ízesített csípős is.
Egy többszörösen kitüntetett sajtmesternél házi, érlelt és birka-, valamint kecskesajtok is kaphatóak. Itt épp egy kemény fajtából kapunk ízelítőt.
Kemény, lágy és félkemény sajtok a teljesség igénye nélkül.
Jobbra egy igazi különlegesség, a pestos, amit bazsalikommal, oregánóval és fenyőmaggal ízesítenek. Ebből több féle is kapható.
Ha valaki nem csak a forralt bort inná, az megtalálja egy felsőörsi pincészet italait is.
Itt a Köveskút Királya nevű késői rizlingből ittunk egy kortyot. Ízlett!
Az édességpultnál a megszokott nyalókák, medvecukrok és drazsék mellett igazi különlegességekkel is találkoztunk.
Az aszalt gyümölcsök például egyáltalán nem tartalmaznak sem színezéket, sem tartósítószert. Csak annyi cukor van bennük, amennyi a gyümölcsben megtalálható.
Az aszalt gyümölcsök Mátraházán készülnek egy családi manufaktúrában. Védjegyük a technikájuk, amiről csak annyit árultak el, hogy fatüzelésű kemence kell hozzá.
Itt bárki kaphat kóstolót ingyen és bérmentve.
Kürtős kalács - az örök klasszikus. Van kókuszos is!
Erdélyi kézműves csokit is árulnak a srácok. A pisztáciás kifejezetten ízlett.
A szalvétán malmozhatunk is.


















