2023. május 28.
//
Emil, Csanád névnap

Pro Meritis díjat kapott Tengerdi Győző

2014. december 12. 23:57
A Verga Zrt vezérigazgatója pénteken, az erdészeti társaság évzáró gáláján vehette át az elismerést Veszprém polgármesterétől.

A Pro Meritis díjjal azon személyeket tüntetik ki, akik tevékenységükkel Veszprém anyagi, szellemi és művészeti életét gazdagítják.

A HM Verga Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. 2010 óta rendezi meg hagyományos karácsonyi műsorát, melyet ezúttal a megyeháza Szent István termében tartottak, ahol a vezérigazgató mellett a vállalat dolgozóit is díjazták.

Az eseményen Némedi Lajos alpolgármester, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje is jelen volt. Ünnepi beszédében a szeretet fontosságára hívta fel a jelenlevők figyelmét, kiemelve, hogy a karácsonyi időszak alkalmat ad arra, hogy megvizsgáljuk, mit adhatunk önzetlenül másoknak. Ahol béke és szeretet van, ott meghitt és bensőséges kapcsolatokra épülő családot és közösséget lehet építeni.

Némedi LajosNémedi Lajos

Márfi Gyula veszprémi érsek a szeretet feltétel nélküliségéről osztotta meg gondolatait.

Az eseményen a Verga Zrt. jubileumi hűségjutalomban részesítette dolgozóit, megköszönve az évtizedek óta tartó munkájukat. Tengerdi Győző az elismeréseket Szarvas Lászlónak, Gyöngyösy Csabának és Tál Sándornénak adhatta át.

Tengerdi Győző és Porga GyulaTengerdi Győző és Porga Gyula

Porga Gyula polgármester Pro Meritis emlékérmet adományozott kiemelkedő szakmai munkájáért Tengerdi Győzőnek, a Verga Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatójának. Tengerdi igazgatósága alatt számos veszprémi és város környéki rekreációs turisztikai attrakciót valósított meg. Az ő nevéhez köthetők a „Jövő a kezünkben van” elnevezésű közjóléti fejlesztések keretében a kerékpárutak és túraútvonalak bővülése, a kilátók és erdei pihenőhelyek kiépítése.

Az országban elsőként a Verga Zrt. hozott létre interaktív mobilalkalmazást - a gulyadombi parkerdő tanösvényére alapozva. Tengerdi Győző igyekszik közéleti és társadalmi szerepvállalásában a felnövekvő nemzedék környezettudatosságára és a természetközeli nevelés jelentőségére felhívni a figyelmet. Vezetése alatt a Verga rendszeresen támogatja a szociálisan rászorulókat.

Az eseményen a Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskola adott karácsonyi műsort.

Ge. Á.
Domján Attila

További cikkek

Nem találta meg Suhajda Szilárdot a mentőcsapat, befejezték a keresést
Nem találta meg Suhajda Szilárdot a mentőcsapat, befejezték a keresést
Nem találta meg Suhajda Szilárdot a Mount Everesten a hegymászó keresésére pénteken reggel indult mentőcsapat, ezért befejezték a keresést - írta szombaton a Hóhatár - a Mozgásvilág hegymászó hírei Facebook-oldal.
Kerti tó: a békák utolsó menedéke?
Kerti tó: a békák utolsó menedéke?
A kétéltűek közel 370 millió éve élnek a Földön, mi mégis évtizedek alatt a kihalás peremére sodortuk őket. Az állománycsökkenésük Magyarországon is drasztikus ütemben zajlik. Ha a tendencia nem változik, akkor néhány éven belül a legtöbb tájegységünkről eltűnnek. Jó hír viszont, hogy egyénileg is sokat tehetünk a megmentésük érdekében, ha saját kertünkben szaporodó- és élőhelyet biztosítunk számukra. Kántás Zoltán, környezetvédelmi méréstechnikus, aktív természetvédő írása.
Véget értek az írásbeli érettségik
Véget értek az írásbeli érettségik
Befejeződnek pénteken a 2022/2023-as tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszakának írásbeli vizsgái - közölte az Oktatási Hivatal.
Korai fejlesztő ellátás létesül, békepárti nyilatkozathoz csatlakozott az önkormányzat, a hulladékkezelő társulást vizsgálta az OLAF
Korai fejlesztő ellátás létesül, békepárti nyilatkozathoz csatlakozott az önkormányzat, a hulladékkezelő társulást vizsgálta az OLAF
Rendhagyó módon nem a Városházán, hanem az Acticityben rendezték meg a képviselőtestület ülését csütörtökön.
Milyen állat nyomát találták meg Veszprém mellett?
Milyen állat nyomát találták meg Veszprém mellett?
Az egyik veszprémi fórumba töltötték fel azokat a képeket, amiket valaki a város mellett fotózott és jól láthatóan egy emberi tenyér méretéhez hasonló nagyságú állati lábnyom látható rajta. A tippek elindultak, hogy milyen élőlény hagyta hátra ezt a nyomot, valaki már medvét látott benne. Mi megkérdeztük erről az egyik helyi vadásztársaság elnökét.