Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C

Mit igyunk szilveszterkor?

2014. december 30. 0:05 // Forrás: koktel.idea.hu
Hamarosan itt az új év, és vele együtt a szilveszteri ünneplés. Karácsonyi italajánlónk után ezúttal néhány pezsgőalapú koktélt mutatunk be.

Bellini

1934-ben a híres festő, Giovanni Bellini emlékére Velencében tartottak emlékkiállítást. Egy ottani bár mixere ekkor találta fel ezt az ízletes pezsgőkoktélt, a nevet pedig maga az ünnep adta.

Hozzávalók: 3 rész pezsgő; 0,5 rész cukorszirup; 2 rész őszibarack lé
A koktélhoz egy erősen lehűtött pezsgőt (jobb, ha fagyos) száraz pezsgőt használjunk. Öntsük a baracklevet, majd a cukorszirupot egy lehűtött pezsgőspohárba. Töltsük fel pezsgővel és keverjük meg finoman. Ugye milyen egyszerű?

French 75

Az eredeti 75-ös koktél Párizsban, az első világháború alatt született meg, és a 75-ös ágyúról kapta a nevét. Ez a változat még nem tartalmazott pezsgőt, azzal csak a háború után egészítették ki.

Hozzávalók: 5 rész pezsgő, 1 rész gin, 0,5 rész cukorszirup, 1 rész citromlé
Töltsük a gint, citromlevet és a cukorszirupot egy pohárba. Töltsük fel alaposan előhűtött pezsgővel. Citromkarikával vagy koktélcseresznyével díszítsük.

Champagne Cocktail

Igazi bajnok koktél: ezzel a pezsgőkoktéllal nyertek aranyérmet az 1889-ben megrendezett koktélversenyen New Yorkban. Ínyenceknek kötelező.

Hozzávalók: 3 rész pezsgő, 2 öntet Angostura, 0,5 rész brandy vagy konyak, 1 kockacukor
Tegyünk egy kockacukrot a jól lehűtött pezsgőspohár aljába. Cseppentsük rá az Angosturát, öntsük rá a konyakot, majd töltsük fel jéghideg pezsgővel. Citromspirállal díszítsük.

Lime Gin Fizz

Az egyetlen a listában arra az esetre, ha valaki nem kedvelné a pezsgőt.

Hozzávalók: jégkockák, 2 rész gin, 1 lime vagy citrom leve, 4 rész szódavíz
Töltsük meg a poharat félig jéggel, öntsünk hozzá a gint, és a lime levet, majd töltsük fel jéghideg szódavízzel. Díszítsük lime darabbal és szívósszállal kínáljuk.

Holy Bucket

Hozzávalók: jégkockák; 0,5 liter energiaital; 0,5 üveg pezsgő; 4 rész pezsgő; 4 rész vodka; 1 db narancs

A koktél elkészítéséhez egy kisebb ˝vödröt˝, kb. 1,5 literes tálat használjunk. Töltsünk jeget a vödörbe, majd öntsünk rá fél liter energiaitalt, fél üveg pezsgőt és kb. 2 deciliter vodkát. A megmosott narancsot vágjuk fel karikára, rakjuk a vödörbe, keverjük meg, és osztozzunk testvériesen.

A koktélokhoz való cukorszirupot így készítsük: A forrásban levő vízhez azonos mennyiségű cukrot keverünk, s ezt néhány percig főzzük. A felszínén képződő habot leszedjük, végül a szirupot hagyjuk kihűlni.
Az Angostura nevű keserű ízesítőkből csak pár csepp kell a fent említett italokba. Ezt főleg ital nagykereskedésekből tudjuk beszerezni, de a bátrabbak elkészíthetik otthon is

 

Ge. Á.
további cikkek
Remek hangulatban telt a Krumpliszüreti Fesztivál Olaszfaluban Remek hangulatban telt a Krumpliszüreti Fesztivál Olaszfaluban Szombaton tartották a 21. Krumpliszüreti és Művészeti Fesztivált, amely természetesen a krumpli jegyében zajlott. 2024. szeptember 9. 15:08 Idén is sokakat vonzott a Rozmaring Fesztivál Városlődön Idén is sokakat vonzott a Rozmaring Fesztivál Városlődön Augusztus 23-25. között tizedik alkalommal rendezték meg a Rozmaring Fesztivált Városlődön. A Templom tér zsúfolásig megtelt, a hangulat kifogásolhatatlan volt, noha vasárnap még van lehetőség kilátogatni a helyszínre, hiszen a zárónap is izgalmasnak ígérkezik. 2024. augusztus 24. 22:36 Négy film, amiért idén még érdemes lesz moziba menni Négy film, amiért idén még érdemes lesz moziba menni Noha még javában tart a nyár és a napokban a strandidő is visszatér, nem lehet nem észrevenni, hogy egyre rövidülnek a nappalok, és közledik a korán sötétedős, hűvös őszi-téli időszak. A kültéri programok helyett egyre vonzóbbá válnak az olyan szórakozási lehetőségek, mint a mozi. Ránéztünk a várható premierekre, milyen filmekre lesz még érdemes idén jegyet váltani? 2024. augusztus 8. 21:34 Kinek szurkolunk, amikor a magyaroknak szurkolunk? Kinek szurkolunk, amikor a magyaroknak szurkolunk? Közeleg az olimpia, már csupán néhány nap maradt vissza a megnyitóig, és a vigyázó szemét mindenki Párizsra veti. Az itthonról történő izgalmas várakozás a sportszámok előtt, a bekészülés, a takaró és a nasi kettőse sokaknál a mai napig kiveri a biztosítékot. 2024. július 22. 21:42

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.