Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Trio Midnight - 25, Sztárvendég: Tim Ries

2015. január 21. 11:31
A kritikusok szerint Magyarország leginkább összeszokott jazz-zenekara, és egy sokat látott világsztár egyedülálló produkciója Veszprémben.

A Trio Midnight ezen a koncerten egy világklasszis meglepetésvendéggel készül. A Rolling Stones turnéinak állandó szaxofonosa, az amerikai Tim Ries játéka örvendezteti meg azokat, akik ellátogatnak erre a különleges, nemzetközi és hazai jazzcsillagoktól szikrázó estre.

Fennállásnak 25. évét ünnepli a mainstream-jazz egyik legrégebbi és egyben legismertebb hazai jazz triója. Az 1990-es alakulása óta változatlan zenekart Balázs Elemér dobos, Egri János bõgõs és Oláh Kálmán zongoramûvész alapította. A külön-külön is sikeres pályaívvel, nemzetközi elismerésekkel is büszkélkedõ tagok valódi mesterhármasa ez a formáció, mellyel minden hazai klubban és fesztiválon játszottak már, és emellett jelentõs nemzetközi sikereket is elértek.  

A Trio Midnight méltó módon ünnepli születésnapját, hiszen január 30-i koncertjük alkalmával triójukhoz a zenekar tagjaival több, mint tíz éves barátságot ápoló Tim Ries szaxofonos csatlakozik. A zenekart a világklasszis fúvóssal egy brüsszeli jazz versenyen hozta össze a sors. Játékuk olyan mély hatást gyakorolt egymásra, hogy azóta is rendszeresen  koncerteznek együtt itthon és külföldön egyaránt. Balázs Elemér másik, East Gipsy Band nevû formációja – oldalán Tim Ries-szel – bejárta az államokat. Játszottak a neves new yorki Blue Note, Smalls, és Jazz Standard klubban épp úgy, mint a Detroit Jazz Fesztiválon vagy épp a torontói Rex-ben.

Koncertjükön elhangzanak a legismertebb jazz standerdek összetéveszthetetlen „Trio Midnight-felfogásban”, és jó néhány szó szerint is díjnyertes kompozíció Oláh Kálmán, Egri János és Balázs Elemér tollából.
Tim Ries - szaxofon, Oláh Kálmán - zongora, Egri János - bõgõ, Balázs Elemér - dob.

Mindez 2015. február 7-én, szombaton 19 órától a Hangvillában.

 
 

vehir.hu
további cikkek
Remek hangulatban telt a Krumpliszüreti Fesztivál Olaszfaluban Remek hangulatban telt a Krumpliszüreti Fesztivál Olaszfaluban Szombaton tartották a 21. Krumpliszüreti és Művészeti Fesztivált, amely természetesen a krumpli jegyében zajlott. 2024. szeptember 9. 15:08 Idén is sokakat vonzott a Rozmaring Fesztivál Városlődön Idén is sokakat vonzott a Rozmaring Fesztivál Városlődön Augusztus 23-25. között tizedik alkalommal rendezték meg a Rozmaring Fesztivált Városlődön. A Templom tér zsúfolásig megtelt, a hangulat kifogásolhatatlan volt, noha vasárnap még van lehetőség kilátogatni a helyszínre, hiszen a zárónap is izgalmasnak ígérkezik. 2024. augusztus 24. 22:36 Négy film, amiért idén még érdemes lesz moziba menni Négy film, amiért idén még érdemes lesz moziba menni Noha még javában tart a nyár és a napokban a strandidő is visszatér, nem lehet nem észrevenni, hogy egyre rövidülnek a nappalok, és közledik a korán sötétedős, hűvös őszi-téli időszak. A kültéri programok helyett egyre vonzóbbá válnak az olyan szórakozási lehetőségek, mint a mozi. Ránéztünk a várható premierekre, milyen filmekre lesz még érdemes idén jegyet váltani? 2024. augusztus 8. 21:34 Kinek szurkolunk, amikor a magyaroknak szurkolunk? Kinek szurkolunk, amikor a magyaroknak szurkolunk? Közeleg az olimpia, már csupán néhány nap maradt vissza a megnyitóig, és a vigyázó szemét mindenki Párizsra veti. Az itthonról történő izgalmas várakozás a sportszámok előtt, a bekészülés, a takaró és a nasi kettőse sokaknál a mai napig kiveri a biztosítékot. 2024. július 22. 21:42

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.