2020. december 1.
//
Elza névnap

Rendeletet módosítana a baloldal

2015. január 28. 17:21
A köztemetők üzemeltetéséről szóló önkormányzati rendeletet kifogásolja a baloldal. Erről Hartmann Ferenc és Katanics Sándor beszélt szerdán délután.

Hartmann Ferenc, az MSZP veszprémi önkormányzati képviselője szerdán délután elmondta, hogy a városi képviselőtestület tavaly novemberben módosította a köztemetők üzemeltetéséről és a temetési tevékenység egyes kérdéseiről szóló önkormányzati rendeletet. Hartmann Ferenc szerint ez a módosítás súlyosan sérti az Európai Unió versenysemlegességi és az egyenlő elbírálásra vonatkozó elvét és korlátozza a piacot. A rendelet tartalmaz egy olyan részt, amely kimondja, hogy számos temetkezési szolgáltatást csak az üzemeltető szakszemélyzet közreműködésével tudnak igénybe venni a temetkezési szolgáltatók. 

Hartmann FerencHartmann Ferenc

Hartmann Ferenc szerint a köztemető működtetéséhez szükséges források egy részét a VKSZ Zrt. a temetkezési szolgáltatásból igyekszik finanszírozni, amit nem tehetne meg. A szolgáltató cég emellett olyan szolgáltatási díjakat is felszámol, amelyre nincs törvényi felhatalmazása. Hartmann Ferenc hozzátette, hogy képviselőcsoportjuk múlt hónap elején egy rendeletmódosítást juttatott el a polgármesterhez, aminek sorsáról a csütörtöki közgyűlésen dönt a testület. 

Katanics SándorKatanics Sándor

Katanics Sándor, a város pénzügyi bizottságának elnöke szerint a VKSZ Zrt. látszólag megpróbálja kiszorítani a vállalkozókat a temetkezési üzletből. Ez hosszútávon árnövekedést is jelent, hiszen olyan tételeket is kiszámláz a közüzemi szolgáltató, amit eddig nem. Katanics Sándor szerint a vállalkozók próbáltak egyeztetni az önkormányzattal, azonban a városvezetés nem foglalkozik az üggyel. A képviselő arra kéri a Fideszes többséget, hogy a súlyánál fogva kezeljék a problémát és hagyják, hogy egy egészséges verseny maradhasson meg ezen az ágazaton. 

Csepely Máté
Domján Attila

További cikkek

Lemondott EP-képviselői tisztségéről Szájer József
Lemondott EP-képviselői tisztségéről Szájer József
Lemondott európai parlamenti (EP-) képviselői tisztségéről Szájer József, a lemondás december 31-ével hatályos - közölte a fideszes politikus vasárnap az MTI-vel.
Orbán-Morawiecki: a költségvetési feltételrendszer gyengítené a jogállamiságot az EU-ban
Orbán-Morawiecki: a költségvetési feltételrendszer gyengítené a jogállamiságot az EU-ban
Nem megerősítené, hanem gyengítené a jogállamiságot az Európai Unióban az új többéves költségvetéshez kötődő feltételrendszer, a tervezett mechanizmust politikai eszközként használhatnák fel - szögezte le közös nyilatkozatában Orbán Viktor magyar és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő, miután tárgyalást folytattak csütörtökön Budapesten.
Tőkealap létrehozásáról és intézményvezetőkről dönthet a polgármester
Tőkealap létrehozásáról és intézményvezetőkről dönthet a polgármester
A tavaszi veszélyhelyzethez hasonlóan ezúttal is a polgármester dönthet a közgyűlés hatáskörébe tartozó kérdésekben.
Az LMP szerint sürgősen emelni kell az otthonápolási díjat
Az LMP szerint sürgősen emelni kell az otthonápolási díjat
Ungár Péter országgyűlési képviselő Veszprémben beszélt az általuk megfogalmazott javaslatokról.
Trump Nevadában, Biden Észak-Karolinában kampányolt
Trump Nevadában, Biden Észak-Karolinában kampányolt
Mind Nevada, mind Észak-Karolina úgynevezett csatatér- vagy ingadozó - vagyis nem egyértelműen demokratákra vagy republikánusokra voksoló - államnak számít, noha Nevadában 2004 óta nem győzött republikánus, Észak-Karolinában 2008 óta pedig demokrata párti elnökjelölt.