Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A tehetségkutatók világát mutatja be a Pannon Várszínház

2015. február 5. 10:21 // Forrás: mti
Tavasszal mutatja be a veszprémi Pannon Várszínház a tehetségkutató versenyek világáról szóló, Starfactory című darabot, és ezzel párhuzamosan egy valódi vetélkedőt is meghirdet.

Vándorfi László, a teátrum igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy Gém Zoltán musicalje a tehetségkutatók belső világáról, örömeiről, konfliktusairól szól. A Starfactory-t április közepén mutatják be az igazgató rendezésében, a darab koreográfusa Krámer György. A téma aktuális, hiszen számos tehetségkutató műsort látunk a televízióban, és bár ezek a szereplési lehetőségek esélyt adhatnak a sikerre és a csillogásra, a hirtelen jött népszerűség, majd a gyors elfeledés fájdalmas is lehet; ezt a kettősséget járja körül a darab.

A musical próbáival párhuzamosan a színház meghirdet egy háromfordulós, tavasszal induló tehetségkutatót is ének, vers-próza és tánc kategóriában a 18 és 35 év közötti korosztálynak.  Február 28-ig várják a jelentkezőket a május közepén záruló Starfactory tehetségkutatóra, melynek középdöntője és döntője a közönség bevonásával félezer fős színháztermekben zajlik majd.

vehir.hu
további cikkek
Színházi előadást mutattak be a veszprémi fogvatartottak Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság Színházi előadást mutattak be a veszprémi fogvatartottak Kedd délután volt a Jóra való buzgóság című előadás bemutatója, melyet a szabadságvesztésüket a veszprémi bv. intézetben töltő fogvatartottak mutattak be. A darabot Várnagy Andrea, Liszt Ferenc-díjas zongoraművésznő szakmai irányításával állították színpadra, és a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság színháztermében mutatták be. 2024. október 16. 15:18 Csoportterápia: mindünket érintő problémákról humorosan Veszprémi Petőfi Színház Csoportterápia: mindünket érintő problémákról humorosan A Veszprémi Petőfi Színház legújabb nagyszínházi bemutatója a Forgács Péter rendezte Csoportterápia, melyet Bolba Tamás, Szente Vajk és Galambos Attila írt. A musical-komédia szórakoztató estét ígér, ugyanakkor minden embert érintő problémákról szól. 2024. október 10. 20:14 Színpadon a koraszülésről, de nem csak az érintetteknek színház Színpadon a koraszülésről, de nem csak az érintetteknek A PADON – apa születik című színházi előadás november 20-án lesz látható az Agórában. A darab fókuszában a koraszülés van, de korántsem csak érintetteknek szól az előadás, hanem mindenkinek, akinek nehézség volt az életében, és valaha megfogalmazódott benne a „hogyan tovább?” kérdése. A történet, mely valós mélyinterjúkból íródott, három apa szemüvegén keresztül bontakozik ki. 2024. október 8. 22:03 'Miért nő a fű, hogyha majd leszárad, miért szárad le, hogyha újra nő' Tasnádi Csaba 'Miért nő a fű, hogyha majd leszárad, miért szárad le, hogyha újra nő' Ez a Babits Mihály idézet is szerepel a Veszprémi Petőfi Színház ősbemutatójának, az IMAgináció plakátján, aki ismeri Babits Esti kérdés című versét, sejtheti, hogy a párhuzam nem könnyű történetre utal. A kérdés, mint hogy „mi értelme?”, a transzgenerációs problémák, szerettünk elvesztése mindünket érint. Topolcsányi Laura író Tasnádi Csaba rendező kérésére írta meg a monodrámát, melyet Nagyváradi Erzsébet, Jászai Mari-díjas színésznő játszik. A darab premierje október ötödikén lesz a Latinovits-Bujtor Játékszínben. 2024. október 5. 8:12

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.