Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C

Veszprémben az újlemezes Bin-Jip

2015. február 17. 13:06
A sokak szerint egyszerűen „intelligens-elektro-alternatív” zenét játszó Bin-Jip koncertjére nálunk is megnyerheti belépőjét.

Harcsa Veronika, Andrew J és Gyémánt Bálint közös munkájának eredményeként nemrég megszületett a Bin-Jip második nagylemeze, a Heavy, mellyel a zenekar február 21-én érkezik Veszprémbe, az Expresszóba.

A csodálatos és egyedi hangú Harcsa Veronika kiemelkedő tehetségű zenésztársaival, Andrew J-vel és Gyémánt Bálinttal alkotta formációja, a Bin-Jip négy év után egy újabb remek albummal ajándékozta meg rajongóit.

A Heavy című új hanganyag – ellentétben első lemezükkel – szinte a közönség előtt készült, és három év kísérletezgetést, folyamatos tökéletesítést követően született meg. „Az első lemezzel csak akkor akartunk kiállni, mikor már kész volt az anyag, a második lemezzel viszont már végig koncerteztünk, folyamatosan kivittük a közönség elé akár már a félkész dalokat is, és nagyon sok visszajelzés érkezett, hogy hogyan működnek a számok” – meséli Harcsa Veronika, aki hozzátette: az elmúlt időszakban sokat kísérletezett a hangjával, miként tudna újabb és újabb hangzásokat kihozni a torkából.

Andrew, a lemez és a Bin-Jip zenekar zenei producere másfél évig dolgozott az albumon, a zenekar hangzásán, a számok alapjain és szerkezetén, amelyet Schram Dáviddal közösen kevert hónapokon keresztül. Így született tehát az egyes dalaiban speciális hangzású, ha úgy tetszik eklektikus, de mégis egy egységes kompozíciót alkotó Heavy CD, melyben a zenekar az elektronika és a kísérletező hangzások felé nyit.

„Andrew J rengeteget dolgozik azon, hogy hogyan tudjon a legjobban szólni az anyag, mitől lesz egy-egy dal speciális, miközben a lemez egységes arcot mutat” – mondja Gyémánt Bálint, a formáció gitárosa, hozzátéve, hogy folyamatosan keresik a lehetőségét annak is, hogyan tudjanak minél változatosabb gitár hangszíneket létrehozni a lemezen vagy akár élőben is.

A második lemez jóval keményebb, dinamikusabb az elsőhöz képest, így nem is meglepő, hogy az album névadó dala éppen a Heavy című szám lett, melyhez klip is készült. A lemez változatosságát vendégzenészek is segítik: természetesen hallható rajta a korábbi tag, Kaltenecker Zsolt, de Lantos Zoltán hegedűjátéka is fontos színt ad a lemez hangzásvilágához. A Heavy első single-jéhez, a Noway Boy-hoz nyáron Balcony TV videó készült, melyet a nemzetközi sorozat New Yorki szerkesztői a hónap videójának választottak.

A sokak szerint egyszerűen „intelligens-elektro-alternatív” zenét játszó Bin-Jip februárba egy tavaszba nyúló koncertsorozatra indul, február 21-én, szombaton a veszprémi Expresszó hallhatjuk őket.


Akik helyesen válaszolnak az alábbi kérdésre, azok között egy páros belépőt sorsolunk ki a veszprémi lemezbemutatóra:

Mi a címe a Bin-Jip zenekar legújabb albumának?

A megfejtéseket a jatek@vehir.hu címre várjuk 2015. február 20., péntek 12 óráig. Sorsolás ugyanekkor a vehir.hu szerkesztőségében.

vehir.hu
további cikkek
Remek hangulatban telt a Krumpliszüreti Fesztivál Olaszfaluban Remek hangulatban telt a Krumpliszüreti Fesztivál Olaszfaluban Szombaton tartották a 21. Krumpliszüreti és Művészeti Fesztivált, amely természetesen a krumpli jegyében zajlott. 2024. szeptember 9. 15:08 Idén is sokakat vonzott a Rozmaring Fesztivál Városlődön Idén is sokakat vonzott a Rozmaring Fesztivál Városlődön Augusztus 23-25. között tizedik alkalommal rendezték meg a Rozmaring Fesztivált Városlődön. A Templom tér zsúfolásig megtelt, a hangulat kifogásolhatatlan volt, noha vasárnap még van lehetőség kilátogatni a helyszínre, hiszen a zárónap is izgalmasnak ígérkezik. 2024. augusztus 24. 22:36 Négy film, amiért idén még érdemes lesz moziba menni Négy film, amiért idén még érdemes lesz moziba menni Noha még javában tart a nyár és a napokban a strandidő is visszatér, nem lehet nem észrevenni, hogy egyre rövidülnek a nappalok, és közledik a korán sötétedős, hűvös őszi-téli időszak. A kültéri programok helyett egyre vonzóbbá válnak az olyan szórakozási lehetőségek, mint a mozi. Ránéztünk a várható premierekre, milyen filmekre lesz még érdemes idén jegyet váltani? 2024. augusztus 8. 21:34 Kinek szurkolunk, amikor a magyaroknak szurkolunk? Kinek szurkolunk, amikor a magyaroknak szurkolunk? Közeleg az olimpia, már csupán néhány nap maradt vissza a megnyitóig, és a vigyázó szemét mindenki Párizsra veti. Az itthonról történő izgalmas várakozás a sportszámok előtt, a bekészülés, a takaró és a nasi kettőse sokaknál a mai napig kiveri a biztosítékot. 2024. július 22. 21:42

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.