2021. április 16.
//
Csongor névnap

Emlékezetes bulikat adott a farsang

2015. február 22. 18:43
Fotó: vportre.hu
Trócsányi Gergelytől nem áll messze a bohóckodás, ha szórakoztatnia kell a közönséget. Ezért akár maskarába is bújik, főleg farsang környékén. Az ünnepkörhöz kapcsolódó élményeiről faggattuk a Hollywoodoo énekesét.

A farsang a tél temetéséről szól, számos népi hagyomány is kapcsolódik hozzá, illetve a téli bezárkózást követően végre kinyílik a világ - árulta el érdeklődésünkre Trócsányi Gergely, mit jelent számára ez az ünnepkör. A Hollywoodoo frontembere szerinte ebben az időszakban egy kis ünneplésre vágyunk, hiszen rég elfeledtük a karácsonyi és a szilveszteri eseményeket. “Ilyenkor megjelennek végre a színek, a vidám formák” - vélekedett.

A veszprémi énekes néhány farsangi történtet is megosztott velünk. “Egy alkalommal gyerekkoromban a barátommal közösen adtunk elő egy bohókás történetet, ahol ő medve, én pedig idomár voltam, nagy sikert arattunk. Egy másik fiatalkori élményem, ami farsanghoz köthető, az egy tombolasorsolás. Nem gyakran nyertem életemben bármit is, de itt kisorsolták a szelvényem, egy ceruza boldog tulajdonosa lehettem. Annyira érzékenyen érintett, hogy nem a fődíjat nyertem meg, hogy eltörtem”

Persze ahogy múltak az évek, úgy változtak a farsangi szokások is, de felnőttként, színpadi emberként többször lehetősége adódott beöltözni. “Február környékén gyakran előfordult egy időben, a zenekar is jól szórakozott, a nézők pedig kaptak valami plusz élményt” - vélekedett. A legutóbbi nagy beöltözés felelevenítéséhez nem is kell nagyon mélyre kutatnia emlékeiben. “2-3 évvel ezelőtt több zenekarral közösen tartottunk farsangi mulatságot Veszprémben. Minden zenekar beöltözött és érett negyvenesek is felvették a bohócruhát. Nagyon emlékezetes buli kerekedett belőle” - tudtuk meg Trócsányi Gergelytől, aki azt is elmondta, minek öltözött be ebből az alkalomból. “Légyölő galócának öltöztem, nagy kalappal, fehér lepellel. Nagy szenvedélyem a gombászat” - osztotta meg velünk. Persze korábban is előfordult, hogy elkapta a zenekart a farsangi láz, és a próbateremben maskarát vettek, később pedig így járták a kocsmákat. “Ezt most talán úgy hívják, hogy flash mob” - húzott párhuzamot a ma divatos jelenséggel.

Az elmúlt hétvégén egyébként egy vasálarcos farsangi bulira volt hivatalos a Hollywoodoo. “Ez a beöltözés közelebb áll hozzám, mint az elegáns báli ruha. Persze szeretem a változatos öltözködést, főleg amióta lementek rólam a felesleges kilók” - jegyezte még meg mosolyogva Trócsányi Gergely.

Cseh Zoltán

További cikkek

Korszerűsítik a Völgyikút utcai idősek otthonát
Korszerűsítik a Völgyikút utcai idősek otthonát
Az épület napelemrendszer kiépítését is magába foglaló energetikai fejlesztésen esik át június végéig, melynek részleteiről Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter országgyűlési számolt be pénteken.
Bringapályák épülnek megyénkben
Bringapályák épülnek megyénkben
A pályák országszerte 36 településen épülnek fel, közöttük megyénkből Nemesvámoson, Pápán, Veszprémben és Zircen.
Polgármesteri helyszínbejárás az új Pápai úton
Polgármesteri helyszínbejárás az új Pápai úton
Megújult és kerékpáros sávval is bővült a Pápai út, az új szakaszt Porga Gyula, polgármester mutatta be az autósok szemszögéből. A jövőben folytatódhatnak az útfejlesztések Veszprémben.
Áprilisban jegy és bérlet nélkül utazhatnak az alsósok a helyközi járatokon
Áprilisban jegy és bérlet nélkül utazhatnak az alsósok a helyközi járatokon
A védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának részeként április 19-én az általános iskolák alsó tagozatos tanulói számára újraindul a jelenléti oktatás. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) döntése alapján a kisiskolások a hónap fennmaradó részében diákigazolványuk felmutatásával, jegy vagy bérlet megváltása nélkül utazhatnak a helyközi közösségi közlekedésben.
Ismeretlen nézőpont a színházfelújításról
Ismeretlen nézőpont a színházfelújításról
A Petőfi Színház 1988-as felújítását és bővítését tervező Ybl-díjas építész írt cikket a teátrum múltjáról és a tervezett rekonstrukcióról.