Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Változást okozok az emberekben a zenémmel

2015. február 26. 20:11
Csemer Boglárka Boggie jó esélyekkel szerepel a 2015-ös Eurovíziós Dalfesztivál hazai válogatóján, A Dal döntőjét most hétvégén rendezik.

A zeném valahol a mainstrem és az undegrund popzene közé helyezhető és erre nincs még bejáratott ösvény, de a Parfümnek köszönhetően már sokkal jobban elfogadják ezt a fajta zenét – határozta meg helyét a zenei iparban Boggie, akivel a közelmúltban tartott veszprémi lemezbemutató korncertje előtt beszélgettünk. Már hat éve koncertezik saját zenekarával, de a kiugró sikert az említett dal hozta el számára.

13 éves korában kezdte el a zeneiskolai tanulmányit, megismerkedett a komolyzenével, a klasszikus jazzel, a könnyűzenével. Korábban Csemer Boglárka Quartet néven futott, három éve azonban a külföldön sokkal jobban használható Boggie-ra váltott. – A zenekarral megfordultunk már többek között Párizsban, Bécsben, Pozsonyban – sorolta. 2014 elején jött a Parfüm és minden megváltozott.

Hatalmas ugrás következett be a karrieremben, exponenciálisan nőtt az érdeklődés, de a nagyobb ismertség nem okozott különösebb változást a személyiségemben. Nem vagyok egy bonyolult lány, egyszerűnek tartom magam, nem érdekel a hírnév – vallotta magáról a remek hangú énekesnő. – Felelősséget éreztem, hiszen a saját zenémmel pozitív változást tudok okozni az emberekben, ez hatalmas dolog és gyakorlatilag erről szól a zene.

A mai napig kapok leveleket a Parfümmel kapcsolatban. Tavaly ősszel Oroszországban volt egy kiemelkedő időszaka, de a kliphez azóta is folyamatosan érkeznek a kommentek – mesélt a szűnni nem akaró sikerről Boggie, akit külföldön csak "A magyar lányként" ismertek, bár megjegyezte, nem a származásán volt a lényeg, hanem inknább a zene és a klip tartalmán. Az is előfordult, hogy ukránnak, vagy épp franciának nevezték.

Az októberben megjelent új lemezéről származik A Dal versenyében is elhangzó Wars for Nothing című szám. – Az albumról válogatva kerestük azt a dalt, ami megfelel a műsor szempontjainak és egyedinek mondható, a politikai háborús helyzet és a körülöttünk tapasztalt diszkrimináció miatt pedig jelentős aktualitással is bír a szám – vélekedett. Ami pedig a korábbi fordulók szereplését illet, Csemer Boglára szerint sikerült érzelmileg hatásos produkciót létrehozni. – Ritkán fordul elő, hogy egy televíziós showműsorban szereplési lehetőséget kap egy ilyen letisztult, egyszerű szép dal. Győzelmem esetén nagyon szívesen képivselem az országot.

Természetesen az élet ezen kívül is zajlik Boggie körül. – A veszprémi koncert a lemezbemutató turném egyik állomása volt, ezt folytatjuk, igyekszünk minél több helyre elvinni. A reményeim szerint idén kétszer annyi koncertezek, mint tavaly. Őszre egy külföldi klubturné bontakozik ki, illetve Amerikába is visszahívtak – számolt be terveiről Csemer Boglárka Boggie, akiért tehát A Dal dötőjében szoríthatunk február 28-án.

Cseh Zoltán
további cikkek
Remek hangulatban telt a Krumpliszüreti Fesztivál Olaszfaluban Remek hangulatban telt a Krumpliszüreti Fesztivál Olaszfaluban Szombaton tartották a 21. Krumpliszüreti és Művészeti Fesztivált, amely természetesen a krumpli jegyében zajlott. 2024. szeptember 9. 15:08 Idén is sokakat vonzott a Rozmaring Fesztivál Városlődön Idén is sokakat vonzott a Rozmaring Fesztivál Városlődön Augusztus 23-25. között tizedik alkalommal rendezték meg a Rozmaring Fesztivált Városlődön. A Templom tér zsúfolásig megtelt, a hangulat kifogásolhatatlan volt, noha vasárnap még van lehetőség kilátogatni a helyszínre, hiszen a zárónap is izgalmasnak ígérkezik. 2024. augusztus 24. 22:36 Négy film, amiért idén még érdemes lesz moziba menni Négy film, amiért idén még érdemes lesz moziba menni Noha még javában tart a nyár és a napokban a strandidő is visszatér, nem lehet nem észrevenni, hogy egyre rövidülnek a nappalok, és közledik a korán sötétedős, hűvös őszi-téli időszak. A kültéri programok helyett egyre vonzóbbá válnak az olyan szórakozási lehetőségek, mint a mozi. Ránéztünk a várható premierekre, milyen filmekre lesz még érdemes idén jegyet váltani? 2024. augusztus 8. 21:34 Kinek szurkolunk, amikor a magyaroknak szurkolunk? Kinek szurkolunk, amikor a magyaroknak szurkolunk? Közeleg az olimpia, már csupán néhány nap maradt vissza a megnyitóig, és a vigyázó szemét mindenki Párizsra veti. Az itthonról történő izgalmas várakozás a sportszámok előtt, a bekészülés, a takaró és a nasi kettőse sokaknál a mai napig kiveri a biztosítékot. 2024. július 22. 21:42

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.