Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C

Vigyázat, hamar itt a nyár!

2015. március 1. 9:46 // Forrás: sziget.hu, fotó: sziget.hu
Épp hogy tavaszt írunk a naptár szerint, érdemes már azon gondolkodni, milyen fesztiválokat látogatunk meg a nyár folyamán. A legrangosabb eseményekre pillanatok alatt elfogyhatnak a belépőjegyek.

A jegy szempontjából a legkritikusabb talán a Balaton Sound, melyre évről évre hetekkel, sőt, hónapokkal a kapunyitás előtt elfogynak a belépők. Az eddig nyilvánosságra kerülő fellépők listája szerint erre idén is minden esély megvan, de egyéb okok miatt is érdemes Zamárdiba látogatni július 8. és 12. között.

Már tavaly komoly átalakításon esett át a fesztivál és 2015-ben további fejlesztések várhatóak. Megnő például – mintegy másfélszeresére – a Party Aréna. Teljesen átalakul a rendkívül népszerű Telekom Terasz, amelynek színpadtechnikája egy teljesen egyedi és újszerű felépítménybe költözik, továbbra is kihasználva a vízpart adta lehetőségeket. A mintegy 1 km hosszú közvetlen vízpart – mely a fesztivál egyik egyedülálló védjegye – még inkább fókuszba kerül, és az idei évtől újabb vízre épült helyszínek, napozóteraszok, stégek, s az elektronikus zene különféle válfajait felvonultató színpadok, lounge bárak épülnek majd fel, ahol a nemzetközi sztár dj-k is felbukkannak majd.

Limitált férőhellyel, magasabb komfortfokozattal és kiemelt szolgáltatásokkal immár VIP kemping is várja az érdeklődőket, emellett bővül a Sound vendégeinek fenntartott egyéb szálláshelyek száma is Zamárdiban és a környéken.

Az elmúlt években megszokott izgalmas komplexumokkal, egyedi dekorációval is készülnek a szervezők. A főbb színpadokon immár kötelezőnek mondható show- és pyrotechnikai elemeken, tűzijátékokon túl különféle mega-installációk és vizuális látványelemek épülnek majd a vízfelületen és fesztiválterületen. Erre az évre olyan fejlesztéseket is végeznek a területen, melyek eredményeképpen az esetleges szélsőséges időjárási viszonyok között is komfortos körülményeket biztosítanak majd a fesztiválozóknak.

Az idei év egyik legjobb híre, leginkább a bérletesek számára, hogy megváltott belépőjükkel 5 “headlinert” láthatnak a nagyszínpadon, hiszen az elmúlt évektől eltérően idén már a nulladik napon beüzemel a nagyszínpad, és igazi világsztár érkezik a Balaton partjára.

Elsőként jelezte, hogy érkezik a Soundra, az immár sorban másodszor is a világ legjobb Dj-jének kikiáltott, szemtelenül fiatal és sikeres holland titán, a több százezres rajongótáborral rendelkező progresszív és electro house zenész, Hardwell. Szintén jön, a kivételes tehetségű, ambiciózus holland house-electro house DJ és producer, a bombasztikus trackjeiről, formabontó remixeiről ismert Nicky Romero.Érkezik Zamárdiba a Grammy-díjas elektronikus zenész Afrojack, a nemzetközi electro house színtér holland csillaga, aki hangban és látványban ultragazdag szettel készül ismét átmozgatni hálás és felkészült közönségét. Két fiatal titán, a huszonéves testvérpár Alex és Chris Andre alkotja az utóbbi időben zajos sikereket arató DVBBS formációt. Könyörtelenül intenzív elektronikában utaznak, élőben pedig mindent megtesznek azért, hogy a velük egy ütemre robbanó tömeg kiugorjon a bőréből.

Később újabb “sztrácsomag” bejelentése történt meg. Itt lesz például a 20. születésnapját ünneplő Faithless. Eddigi magyarországi jelenésein rendre nagy tömegek gyűltek össze, hogy életkori, nemi és műfaji kötődéseiket feloldva tombolják ki magukat az olyan halhatatlan albumok legjobb tételeire, mint aSunday 8PM, az Outropspective, a No Roots vagy a The Dance. Jön még az orosz származású, Németországban felnőtt fiatal, tehetséges és ambiciózus DJ-producer, aki feltartóztathatatlanul száguld előre a siker útján, ő Zedd. Fellép Zamárdiban Ryan Raddon, művésznevén Kaskade, aki több mint egy évtizede meghatározó alakja az elektronikának, neve egybeforrt az euforikus, nagyszabású és lendületes progresszív house irányzattal, nyolc stúdióalbumot és egy tucat a Bilboard’s Hot Dance Airplay Charton legjobb tíz közé kerülő slágert jegyez, amellett, hogy évente kétszáz show-t is képes levezényelni.

Cseh Zoltán
további cikkek
Remek hangulatban telt a Krumpliszüreti Fesztivál Olaszfaluban Remek hangulatban telt a Krumpliszüreti Fesztivál Olaszfaluban Szombaton tartották a 21. Krumpliszüreti és Művészeti Fesztivált, amely természetesen a krumpli jegyében zajlott. 2024. szeptember 9. 15:08 Idén is sokakat vonzott a Rozmaring Fesztivál Városlődön Idén is sokakat vonzott a Rozmaring Fesztivál Városlődön Augusztus 23-25. között tizedik alkalommal rendezték meg a Rozmaring Fesztivált Városlődön. A Templom tér zsúfolásig megtelt, a hangulat kifogásolhatatlan volt, noha vasárnap még van lehetőség kilátogatni a helyszínre, hiszen a zárónap is izgalmasnak ígérkezik. 2024. augusztus 24. 22:36 Négy film, amiért idén még érdemes lesz moziba menni Négy film, amiért idén még érdemes lesz moziba menni Noha még javában tart a nyár és a napokban a strandidő is visszatér, nem lehet nem észrevenni, hogy egyre rövidülnek a nappalok, és közledik a korán sötétedős, hűvös őszi-téli időszak. A kültéri programok helyett egyre vonzóbbá válnak az olyan szórakozási lehetőségek, mint a mozi. Ránéztünk a várható premierekre, milyen filmekre lesz még érdemes idén jegyet váltani? 2024. augusztus 8. 21:34 Kinek szurkolunk, amikor a magyaroknak szurkolunk? Kinek szurkolunk, amikor a magyaroknak szurkolunk? Közeleg az olimpia, már csupán néhány nap maradt vissza a megnyitóig, és a vigyázó szemét mindenki Párizsra veti. Az itthonról történő izgalmas várakozás a sportszámok előtt, a bekészülés, a takaró és a nasi kettőse sokaknál a mai napig kiveri a biztosítékot. 2024. július 22. 21:42

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.