2022. augusztus 11.
//
Zsuzsanna névnap

Találd ki Veszprémet – sípálya a Kossuth utcán

2015. március 5. 22:54
Mit szólna hozzá, ha a Kossuth utcán egy sípálya üzemelne és a Húszemeletes pedig sporthotel lenne?

Találd ki Veszprémet sorozatban hihetetlen és hihető ötleteket gyűjtünk össze Veszprémmel kapcsolatban. Egy kikötésünk van, ne vegyük magunkat túl komolyan!

Abból a japán mondásból indultunk ki, miszerint minél nagyobbat mersz álmodni, annál szabadabb vagy. Mi ennek a nyomvonalán szeretnénk képtelenebbnél képtelenebb ötleteket gyűjteni.

Turisztikai szakemberek szerint egy belvárosi építészeti alkotás, attrakció hatalmas érdeklődést szerezhet egy városnak. Ezért gondoltam arra, hogy a Kossuth utcát kellene „feldobni”. Az utca lejtése adja a megoldást. Kossuth utcát a jó isten is sípályának teremtette. A Bástya előtti téren lehetne gyülekezni, ott lenne az indulás. Aztán jöhet a siklás egy gyönyörű környezetben. Egyetlen probléma van az utca alján található út jelentős kocsiforgalommal. De ez is csak elsőre probléma. Hiszen egy átívelő műanyag híddal egy újabb „csavart” adhatnánk a pályának. Így a lesiklók a Hangvilla előtti térre érkeznének. Ott lehetőségük lenne enni, inni, majd egy libegővel visszatérni a Bástya elé. Aki csak kíváncsiskodni akar, az pedig a kijelölt gyalogos részen tehetné meg.

Ezt az ötletet lehetne megbolondítani azzal, ha a Húszemeletesből sportszállodát alakítanánk ki, tetején egy uszodával. A belvárosi üzletek, éttermek, kávézók, sörözők nagy örömmel fogadnák a megnövekedő turistaforgalmat.

Pethő Imre

További cikkek

Néhány tipp, hogy ne vessz el a bőség zavarában az Utcazenén
Néhány tipp, hogy ne vessz el a bőség zavarában az Utcazenén
A szerkesztőségben mindannyian bedobtunk a kalapba egy-egy nemzetközi fellépőt az idei felhozatalból, akiket szerintünk érdemes meghallgatni.
Nem fognak unatkozni nyáron a veszprémi gyerekek
Nem fognak unatkozni nyáron a veszprémi gyerekek
Idén is megszervezi az önkormányzat hagyományos napközis táborát az általános iskolásoknak, emellett a városi intézmények, egyesületek, sportklubok is rengeteg programmal készülnek.
A VEN szív örökké dobog
A VEN szív örökké dobog
Fiatalság bolondság, tartja a mondás, de szerintem időnként bolondnak lenni a világ egyik legjobb dolga. A VEN-en legalábbis újra és újra erre jövök rá, meg arra, hogy ezt a vidám felszabadultságot azokra az időkre is érdemes magunkkal vinni, amikor épp nem alkonyattól pirkad.
A latin láz a VEN-t is meghódította
A latin láz a VEN-t is meghódította
DesztillÁdi immár más vizeken evez, miután péntek este megválasztották a Pannon Egyetem új diákrektorát a VENcanto csapat jelöltje, Török Beatrix, azaz Betícia Venna Esmeralda Natalia Cecilia Aurora Nacarino Tabarez Obrando Turquíla személyében.
Kiosztották az Oscar-díjakat, a CODA lett a legjobb film
Kiosztották az Oscar-díjakat, a CODA lett a legjobb film
A CODA kapta a legjobb film díját a helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben megrendezett 94. Oscar-gálán.