Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C

Találd ki Veszprémet – sípálya a Kossuth utcán

2015. március 5. 22:54
Mit szólna hozzá, ha a Kossuth utcán egy sípálya üzemelne és a Húszemeletes pedig sporthotel lenne?

Találd ki Veszprémet sorozatban hihetetlen és hihető ötleteket gyűjtünk össze Veszprémmel kapcsolatban. Egy kikötésünk van, ne vegyük magunkat túl komolyan!

Abból a japán mondásból indultunk ki, miszerint minél nagyobbat mersz álmodni, annál szabadabb vagy. Mi ennek a nyomvonalán szeretnénk képtelenebbnél képtelenebb ötleteket gyűjteni.

Turisztikai szakemberek szerint egy belvárosi építészeti alkotás, attrakció hatalmas érdeklődést szerezhet egy városnak. Ezért gondoltam arra, hogy a Kossuth utcát kellene „feldobni”. Az utca lejtése adja a megoldást. Kossuth utcát a jó isten is sípályának teremtette. A Bástya előtti téren lehetne gyülekezni, ott lenne az indulás. Aztán jöhet a siklás egy gyönyörű környezetben. Egyetlen probléma van az utca alján található út jelentős kocsiforgalommal. De ez is csak elsőre probléma. Hiszen egy átívelő műanyag híddal egy újabb „csavart” adhatnánk a pályának. Így a lesiklók a Hangvilla előtti térre érkeznének. Ott lehetőségük lenne enni, inni, majd egy libegővel visszatérni a Bástya elé. Aki csak kíváncsiskodni akar, az pedig a kijelölt gyalogos részen tehetné meg.

Ezt az ötletet lehetne megbolondítani azzal, ha a Húszemeletesből sportszállodát alakítanánk ki, tetején egy uszodával. A belvárosi üzletek, éttermek, kávézók, sörözők nagy örömmel fogadnák a megnövekedő turistaforgalmat.

Pethő Imre
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.