Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C

Ezreket mozgattak meg

2015. március 8. 18:57
Az elmúlt évek magas színvonalát hozta a negyedik alkalommal megtartott Connector Táncfesztivál az elmúlt hétvégén Veszprémben.

Két nap alatt összesen 80 csoport 2000 tehetséges táncosa 360 koreográfiát mutatott be, a 41 hazai településen kívül szép számban érkeztek külföldi versenyzők is, Szerbia, Szlovákia, Csehország és mintegy száz fővel Horvátország képviseltette magát, illetve egy indiai szereplője is volt a rendezvénynek, aki mind a két fellépése alkalmával hatalmas ovációval fogadott a közönség – tudtuk meg a szervezők nevében Rompos Bernadettől, aki hozzátette, a nagy érdeklődésnek köszönhetően elképzelhető, hogy jövőre tovább bővül a kínálat.

Tizenhárom táncstílust, négy korosztályon hobbi, amatőr és profi szinten díjaztak, ezen belül pedig három formációt különböztettek meg, így senki sem távozott üres kézzel a helyszínről. Az utolsó díjkiosztón a táncverseny fővédnöke, Némedi Lajos alpolgármester is jelen volt.

Három veszprémi csapat is megmérette magát a hétvégén: a Cholnoky-sok összesen 45 számmal érkeztek, 15 arany, 15 ezüst, 8 bronz lett a mérlegük. Az Arabesque balett-stúdió 6 produkcióval lépett fel, 2 aranyat és 3 ezüstöt szereztek. A Kid Rock and Roll SE tagjai ötször álltak a zsűri elé, 1 arany, 1 ezüst, 2 bronz szerepelt a nevük mellett az elszámolásnál.

A vándorkupát a Gárdonyi Géza Általános Iskola csapata vihette haza Dunaújvárosa.

Cseh Zoltán
további cikkek
Remek hangulatban telt a Krumpliszüreti Fesztivál Olaszfaluban Remek hangulatban telt a Krumpliszüreti Fesztivál Olaszfaluban Szombaton tartották a 21. Krumpliszüreti és Művészeti Fesztivált, amely természetesen a krumpli jegyében zajlott. 2024. szeptember 9. 15:08 Idén is sokakat vonzott a Rozmaring Fesztivál Városlődön Idén is sokakat vonzott a Rozmaring Fesztivál Városlődön Augusztus 23-25. között tizedik alkalommal rendezték meg a Rozmaring Fesztivált Városlődön. A Templom tér zsúfolásig megtelt, a hangulat kifogásolhatatlan volt, noha vasárnap még van lehetőség kilátogatni a helyszínre, hiszen a zárónap is izgalmasnak ígérkezik. 2024. augusztus 24. 22:36 Négy film, amiért idén még érdemes lesz moziba menni Négy film, amiért idén még érdemes lesz moziba menni Noha még javában tart a nyár és a napokban a strandidő is visszatér, nem lehet nem észrevenni, hogy egyre rövidülnek a nappalok, és közledik a korán sötétedős, hűvös őszi-téli időszak. A kültéri programok helyett egyre vonzóbbá válnak az olyan szórakozási lehetőségek, mint a mozi. Ránéztünk a várható premierekre, milyen filmekre lesz még érdemes idén jegyet váltani? 2024. augusztus 8. 21:34 Kinek szurkolunk, amikor a magyaroknak szurkolunk? Kinek szurkolunk, amikor a magyaroknak szurkolunk? Közeleg az olimpia, már csupán néhány nap maradt vissza a megnyitóig, és a vigyázó szemét mindenki Párizsra veti. Az itthonról történő izgalmas várakozás a sportszámok előtt, a bekészülés, a takaró és a nasi kettőse sokaknál a mai napig kiveri a biztosítékot. 2024. július 22. 21:42

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.