2022. augusztus 11.
//
Zsuzsanna névnap

Találd ki Veszprémet – napóra a húszemeltesből

2015. március 21. 18:27
Néhány vonalkával és számmal a Kossuth utcán máris látványos közterületi alkotással gazdagodhatunk.

Találd ki Veszprémet sorozatban hihetetlen és hihető ötleteket gyűjtünk össze Veszprémmel kapcsolatban. Egy kikötésünk van, ne vegyük magunkat túl komolyan!

Sokan gondolják úgy, hogy a húszemeltesnek semmi keresnivalója a belvárosban, elrondítja a városképet és így tovább. Amennyiben egy napóra “pálcájaként” haználjuk, máris értéket nyerünk ki belőle. A dolog szépsége, hogy nem igényel nagy befektetést. Az óra vonalkái könnyen elhelyezhetők, az egyes számok pedig térben tudnám elképzelni, amire ülni, állni, feküdni lehet beleillesztve a környezetébe.

Ezeknél aztán később fotózkodni is lehet, például a gyerek 12. születésnapján a delet jelölő “padnál”, vagy az első házassági évforduló alkalmából egy kicsit távolabb. Az biztos, hogy nem egy atomórát kapunk ezzel a módszerrel, de felkeltené a helyiek és a turisták figyelmét egyaránt.

Cseh Zoltán

További cikkek

Néhány tipp, hogy ne vessz el a bőség zavarában az Utcazenén
Néhány tipp, hogy ne vessz el a bőség zavarában az Utcazenén
A szerkesztőségben mindannyian bedobtunk a kalapba egy-egy nemzetközi fellépőt az idei felhozatalból, akiket szerintünk érdemes meghallgatni.
Nem fognak unatkozni nyáron a veszprémi gyerekek
Nem fognak unatkozni nyáron a veszprémi gyerekek
Idén is megszervezi az önkormányzat hagyományos napközis táborát az általános iskolásoknak, emellett a városi intézmények, egyesületek, sportklubok is rengeteg programmal készülnek.
A VEN szív örökké dobog
A VEN szív örökké dobog
Fiatalság bolondság, tartja a mondás, de szerintem időnként bolondnak lenni a világ egyik legjobb dolga. A VEN-en legalábbis újra és újra erre jövök rá, meg arra, hogy ezt a vidám felszabadultságot azokra az időkre is érdemes magunkkal vinni, amikor épp nem alkonyattól pirkad.
A latin láz a VEN-t is meghódította
A latin láz a VEN-t is meghódította
DesztillÁdi immár más vizeken evez, miután péntek este megválasztották a Pannon Egyetem új diákrektorát a VENcanto csapat jelöltje, Török Beatrix, azaz Betícia Venna Esmeralda Natalia Cecilia Aurora Nacarino Tabarez Obrando Turquíla személyében.
Kiosztották az Oscar-díjakat, a CODA lett a legjobb film
Kiosztották az Oscar-díjakat, a CODA lett a legjobb film
A CODA kapta a legjobb film díját a helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben megrendezett 94. Oscar-gálán.