Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
22°C
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
22°C

A gazdaság élénkítésén lesz a hangsúly

2015. április 1. 15:32 // Forrás: mti
A munkahelyteremtést, a kis – és középvállalkozások támogatását és az iparfejlesztést nevezte a következő időszak legfontosabb feladatainak a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára szerdai veszprémi sajtótájékoztatóján.

Rákossy Balázs közölte, hogy a 2014 és 2020 közötti uniós fejlesztési ciklusban az eddiginél több, összesen 12 ezermilliárd forint fejlesztési forráshoz jut Magyarország, melynek 60 százalékát közvetlenül gazdaságfejlesztésre, azaz munkahelyteremtésre, a kis-és középvállalkozások fejlesztésére, valamint az iparfejlesztésre fordítja a kormány. Hozzátette: az uniós forrásokkal a kormány, mint befektetéssel bánik, a cél a jelenlegi 7 százalékos munkanélküliségi ráta 3 százalékra szorítása, illetve 2020-ig a teljes foglalkoztatás megvalósítása, annak elérése, hogy aki dolgozni szeretne, az találjon magának munkát. Prioritás a kis és középvállakozások további támogatása is, amelyek a munkahelyek 70-80 százalékát adják – fejtette ki az államtitkár.

Rákossy Balázs beszámolt arról is, hogy a következő 7 évben nagy hangsúlyt kap az iparfejlesztés, melynek eredményeként az ipar GDP-hez hozzáadott értéke a jelenlegi 20-22 százalékról 30 százalék fölé emelkedik. A kormány intézkedéseinek köszönhetően fenntartható fejlődési pályára állt a gazdaság, az államháztartás hiánya folyamatosan csökken – hangsúlyozta. Rákossy Balázs arról megemlítette azt is, hogy végrehajtási fázisba léptek az operatív programok, a megyéknek május 11-éig kell benyújtani a kormány részére azt a ”programlistát”, amely a helyben megvalósítandó területfejlesztési feladatokat tartalmazza.

Fenyvesi Zoltán a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke, a Fidesz-KDNP tapolcai időközi választásokon induló képviselőjelöltje azt hangsúlyozta, hogy a Veszprém megyének járó 45 milliárd uniós forrásnak köszönhetően a megyében várhatóan tovább csökken a munkanélküliség. Közölte: 2010-hez képest 455 ezerrel dolgoznak többen ma országszerte, a Területi és településfejlesztési Operatív Program pályázatainak köszönhetően pedig várhatóan tovább csökken ez a szám.

Fenyvesi Zoltán kifejtette: Veszprém megyében többségben vannak a kistelepülések, ezért kiemelten fontos hogy számukra is lehetőséget biztosítsanak az uniós pályázatok. Hozzátette: az európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkárral folytatott egyeztetés eredményeként a kormány nyitott a kistelepülések problémájának megoldására, azaz a pályázati önrész biztosításának elősegítésére valamint az eljárásrend gördülékenyebbé tételére.

vehir.hu
további cikkek
Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében mintegy 54 tantárgyból 3326 fő tesz érettségi vizsgát a 2024. évi tavaszi időszakban. Az írásbeli érettségi vizsgák 2024. május 3. – május 27. között zajlanak a középiskolák és a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal szervezésében. ma 15:28 A gólyahír mellé plusz támogatás, a fiataloknak segítség jár az otthonteremtéshez A gólyahír mellé plusz támogatás, a fiataloknak segítség jár az otthonteremtéshez Az ”Otthon Veszprémben” részleteiről és az újszülöttek után járó támogatásról dr. Hegedűs Barbara alpolgármester tartott sajtótájékoztatót hétfő reggel a Városházán. ma 15:56 'Fesztiváloztak' a vállalkozások Veszprémben gazdaság 'Fesztiváloztak' a vállalkozások Veszprémben Az ESG került a középpontba a II. VOSZFESZT rendezvényen, amelyet Veszprémben tartottak április 25-én. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és a Pannon Egyetem közös fórumán többek között arra biztatták a vállalkozásokat, hogy az ESG-vel kapcsolatos jelentéseket a szervezeti hatékonyság növelése érdekében is érdemes elkészíteni. ma 9:21 Szurkoljanak a magyar válogatottnak és játsszanak velünk értékes nyereményekért! Szurkoljanak a magyar válogatottnak és játsszanak velünk értékes nyereményekért! Felnőtt férfi labdarúgó válogatottunk sorozatban harmadik alkalommal jutott ki az Európa-bajnokságra, június 14-től pedig kiderül, hogy idén meddig menetel csapatunk Marco Rossi vezetésével. Most ismét egy játékra hívjuk olvasóinkat, ahol leginkább a labdarúgó Európa-bajnoksággal és a magyar válogatottal kapcsolatos tudásra lesz szükség, hogy aztán a szerencsések megnyerhessék a három darab tízezer forint értékű sportszer vásárlási utalvány egyikét. ma 11:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.