2022. augusztus 11.
//
Zsuzsanna névnap

Találd ki Veszprémet – Csónakázó tó az Óváros téren

2015. április 2. 19:35
Csónakázzon velünk a város szívében!

Találd ki Veszprémet sorozatunkban hihetetlen és hihető ötleteket gyűjtünk össze Veszprémmel kapcsolatban. Egy kikötésünk van, ne vegyük magunkat túl komolyan!

Budapest egyik jellegzetes turistalátványosságát, a Városligeti tavat az 1830-as évektől használják a gyerekek és a vállalkozóbb kedvű felnőttek csónakázásra, telente pedig korcsolyázásra. E heti Találd ki Veszprém rovatunkban a fővárosban jól működő példát exportálnánk a Királynék Városába.

Veszprémet gyakran hasonlítják egy ékszeresdobozhoz. Aki itt él, vagy sétált már valaha az óvárosban pontosan ismeri a történelmi negyed romantikáját. A macskakövek, a csodálatos panoráma a várból, a Benedek-hegy és az ódon épületek mellől csak egy tavacska hiányzik, ahol a dimbes-dombos városi séta után kettesben ringatózhatunk szívünk választottjával. A tér közepén álló Milleniumi Emlékművet természetesen nem csak csónakkal, hanem egy, a tó fölött átívelő hídon keresztül is megközelíthetnék a városba látogató turisták.

A téli időszak beköszöntével a csónakázó tó kapcsolódna a Kossuth utcai síparadicsomhoz és korcsolyapályaként csalogathatná Veszprémbe a téli sportok szerelmeseit.

Csepely Máté

További cikkek

Néhány tipp, hogy ne vessz el a bőség zavarában az Utcazenén
Néhány tipp, hogy ne vessz el a bőség zavarában az Utcazenén
A szerkesztőségben mindannyian bedobtunk a kalapba egy-egy nemzetközi fellépőt az idei felhozatalból, akiket szerintünk érdemes meghallgatni.
Nem fognak unatkozni nyáron a veszprémi gyerekek
Nem fognak unatkozni nyáron a veszprémi gyerekek
Idén is megszervezi az önkormányzat hagyományos napközis táborát az általános iskolásoknak, emellett a városi intézmények, egyesületek, sportklubok is rengeteg programmal készülnek.
A VEN szív örökké dobog
A VEN szív örökké dobog
Fiatalság bolondság, tartja a mondás, de szerintem időnként bolondnak lenni a világ egyik legjobb dolga. A VEN-en legalábbis újra és újra erre jövök rá, meg arra, hogy ezt a vidám felszabadultságot azokra az időkre is érdemes magunkkal vinni, amikor épp nem alkonyattól pirkad.
A latin láz a VEN-t is meghódította
A latin láz a VEN-t is meghódította
DesztillÁdi immár más vizeken evez, miután péntek este megválasztották a Pannon Egyetem új diákrektorát a VENcanto csapat jelöltje, Török Beatrix, azaz Betícia Venna Esmeralda Natalia Cecilia Aurora Nacarino Tabarez Obrando Turquíla személyében.
Kiosztották az Oscar-díjakat, a CODA lett a legjobb film
Kiosztották az Oscar-díjakat, a CODA lett a legjobb film
A CODA kapta a legjobb film díját a helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben megrendezett 94. Oscar-gálán.