Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Találd ki Veszprémet – Csónakázó tó az Óváros téren

2015. április 2. 19:35
Csónakázzon velünk a város szívében!

Találd ki Veszprémet sorozatunkban hihetetlen és hihető ötleteket gyűjtünk össze Veszprémmel kapcsolatban. Egy kikötésünk van, ne vegyük magunkat túl komolyan!

Budapest egyik jellegzetes turistalátványosságát, a Városligeti tavat az 1830-as évektől használják a gyerekek és a vállalkozóbb kedvű felnőttek csónakázásra, telente pedig korcsolyázásra. E heti Találd ki Veszprém rovatunkban a fővárosban jól működő példát exportálnánk a Királynék Városába.

Veszprémet gyakran hasonlítják egy ékszeresdobozhoz. Aki itt él, vagy sétált már valaha az óvárosban pontosan ismeri a történelmi negyed romantikáját. A macskakövek, a csodálatos panoráma a várból, a Benedek-hegy és az ódon épületek mellől csak egy tavacska hiányzik, ahol a dimbes-dombos városi séta után kettesben ringatózhatunk szívünk választottjával. A tér közepén álló Milleniumi Emlékművet természetesen nem csak csónakkal, hanem egy, a tó fölött átívelő hídon keresztül is megközelíthetnék a városba látogató turisták.

A téli időszak beköszöntével a csónakázó tó kapcsolódna a Kossuth utcai síparadicsomhoz és korcsolyapályaként csalogathatná Veszprémbe a téli sportok szerelmeseit.

Csepely Máté
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.