Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C

A koncertek közben készült az új album

2015. április 7. 12:54
Az öt évvel ezelőtt bemutatkozó Bin-Jip zenekar második, Heavy című lemezének bemutatkozó koncertjével járja az országot. Veszprémi fellépésük alkalmával beszélgettünk zenei világukról.

A Bin-Jip formációt jelenleg Harcsa Veronika, Gyémánt Bálint és Adrew J alkotja, az eredeti felállásban a csapathoz tartozott még Kaltenecker Zsolt is. A tagok különböző zenei területekről érkeztek, azonban sikerült megtalálniuk a közös keresztmetszetet a zene területén, ami végül egy különleges hangzást hozott össze.

Pillanatkép a veszprémi koncertbőlPillanatkép a veszprémi koncertből

“Nehéz behatárolni, hogy pontosan milyen stílust játszunk. Elektronikus alternatív zenének hívom, de ezen belül is több irányzatot képviselünk, mindezek mellett a jazz is megjelenik” – foglalta össze Andrew J. Aki járt már a zenekar koncertjén, tapasztalhatta, hogy az improvizáció is nagy hangsúlyt kap a fellépéseken. Talán ennek is köszönhető, hogy a második albumuk két éven keresztül készült, a számok többségét pedig már hallhatta a közönség.

“Az első lemez Andrew házi stúdiójában készült, a kész anyaggal álltunk csak ki a színpadra. A második album a koncertek alatt formálódott, alakult, sokszor a félkész számokat is kivittük a közönség elé” – emlékezett vissza Harcsa Veronika. Mosolyogva hozzátette, nem a megfelelési kényszer miatt választották ezt az utat, hanem a színpadon átélt energiák töltötték meg a számokat, a koncertek hőfoka is beszivárgott a készülő anyagba, ezért a második album sokkal dinamikusabb lett.

Gyémánt Bálint, Adrew J és Harcsa VeronikaGyémánt Bálint, Adrew J és Harcsa Veronika

Az elkészült lemezre vonatkozó visszajelzések nagyon jók a csapat szerint. Ezt bizonyítja az is, hogy több koncertjükre előre elfogytak a jegyek. “Remélem, hogy erre a bizalomra rászolgálunk és olyan élményeket adunk az embereknek, hogy úgy érezzék, máskor is vissza kell térniük” – mondta az énekesnő.

A Heavy-n azonban nem csak a zenekar tagjai működtek közre, több vendégzenész is segítette a munkát. “Kolta Gergely basszusgitározik, Lantos Zoltán hegedűművész játékát is hallhatjuk, de Kaltenecker Zsolt is részt vett több zenében. Továbbá sokat dolgoztunk a megszólaláson is, szinte nincs egy tiszta hang sem, minden módosított. Szeretnénk, ha ezek a speciális hangzások a Bin Jip védjegyévé válnának” – húzta alá Andrew. Ezt egészíti ki még Harcsa Veronika “bio effektjei”, amit a hangjával állít elő.

A Bin-Jip tagjai több formációban is dolgoznak, de mindig prioritást élvez az épp legfrissebb anyag. Az új albumhoz több klipet is terveznek, egy formabontó interaktív megoldás is a tervek között szerepel. Az idei év első fele erről szól az életükben, de már távolabbra is terveznek.

Gyémánt Bálint szerint nagy előrelépés lenne számukra, ha sikerülne megegyezni egy külföldi kiadóval. “Művészként nem lehet más a célkitűzésünk, mint minél több emberhez eljutni” – vélekedett a gitáros. Ez azonban nem egyszerű folyamat, de az már szinte biztos, hogy Japánban megjelenik az új album.

Cseh Zoltán
Domján Attila
további cikkek
Remek hangulatban telt a Krumpliszüreti Fesztivál Olaszfaluban Remek hangulatban telt a Krumpliszüreti Fesztivál Olaszfaluban Szombaton tartották a 21. Krumpliszüreti és Művészeti Fesztivált, amely természetesen a krumpli jegyében zajlott. 2024. szeptember 9. 15:08 Idén is sokakat vonzott a Rozmaring Fesztivál Városlődön Idén is sokakat vonzott a Rozmaring Fesztivál Városlődön Augusztus 23-25. között tizedik alkalommal rendezték meg a Rozmaring Fesztivált Városlődön. A Templom tér zsúfolásig megtelt, a hangulat kifogásolhatatlan volt, noha vasárnap még van lehetőség kilátogatni a helyszínre, hiszen a zárónap is izgalmasnak ígérkezik. 2024. augusztus 24. 22:36 Négy film, amiért idén még érdemes lesz moziba menni Négy film, amiért idén még érdemes lesz moziba menni Noha még javában tart a nyár és a napokban a strandidő is visszatér, nem lehet nem észrevenni, hogy egyre rövidülnek a nappalok, és közledik a korán sötétedős, hűvös őszi-téli időszak. A kültéri programok helyett egyre vonzóbbá válnak az olyan szórakozási lehetőségek, mint a mozi. Ránéztünk a várható premierekre, milyen filmekre lesz még érdemes idén jegyet váltani? 2024. augusztus 8. 21:34 Kinek szurkolunk, amikor a magyaroknak szurkolunk? Kinek szurkolunk, amikor a magyaroknak szurkolunk? Közeleg az olimpia, már csupán néhány nap maradt vissza a megnyitóig, és a vigyázó szemét mindenki Párizsra veti. Az itthonról történő izgalmas várakozás a sportszámok előtt, a bekészülés, a takaró és a nasi kettőse sokaknál a mai napig kiveri a biztosítékot. 2024. július 22. 21:42

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.