Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Találd ki Veszprémet - magasabb Bakonyt!

2015. április 18. 19:18
A 2500 méteres csúcsmagasságú Bakony nem csak turisztikai, hanem esztétikai szempontból is előnyösebb lenne.

Találd ki Veszprémet sorozatban hihetetlen és hihető ötleteket gyűjtünk össze Veszprémmel kapcsolatban. Egy kikötésünk van, ne vegyük magunkat túl komolyan!

Bevallom, imádom a hegyeket, és a magaslatokat, a dimbeket-dombokat, nélkülük egy város szerintem unalmas. Veszprém is tele van szintkülönbségekkel, és a közeli Bakony is szép látványt nyújt az ablakon kitekintve. DE! Számtalanszor jártam már az Alpokban kirándulni, és azért az mégis csak más. Ezért ha lenne bármiféle varázserőm, vagy megfelelő eszköz birtokában lenne az emberiség, hogy 2000 méterrel csakúgy megemeljen egy dombot (mert valljuk be, a Papod világviszonylatban csak egy dombocska), biztosan indítványoznám a Bakony megemelését.
Még egy óriás méretű gödör kiásásába is benne lennék, hogy a kitermelt földet végül rápúpozzák a dombságra. A keletkező lyukba beeső esővíz szép kis tavat hozna létre!

Bakony az átalakítás előtt/network.huBakony az átalakítás előtt/network.hu

Miért lenne ez jó nekünk? Elsősorban a turizmus és a sport miatt, de a hegyoldalban megtermelhető szőlő, és bor sem elhanyagolható szempont! A lentiekből pedig a város nem keveset profitálhatna!
Szinte biztos vagyok benne, hogy a télen ráeső hó számos környékbeli, vagy akár világméretű sí vagy snowboard versenyt csábítana ide.

A tél elmúltával nyáron megannyi turistaútvonal kialakításával juthatnánk el a kétezres csúcsokig. Ha tehetném, a város széléről indítanék libegőket, amelyek elvisznek egészen a Bakony aljáig, onnan pedig kezdődnének a turistaútvonalak. Aki pedig egyből a csúcson érezné magát, az alaptáborból kiépített további felvonókkal juthatna el a 2500 méteres magasságokig. (Az ott a szakadék fölé kilógó panoráma kilátó persze csak bónusz lenne.) Szép álom ugye?

De gondoljunk csak bele! Elnézünk a Bakony felé,- miközben megtermelt borunkat kortyolgatjuk-, és hófödte hegycsúcsokat látnánk egészen késő tavaszig! A látképet pedig csak a hegyről induló számtalan siklóernyős „zavarná” meg.

Ge. Á.
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.