Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C

Közeledik a VENtélkedő

2015. április 20. 16:40
Huszonhatodszor rendezik meg a Veszprémi Egyetemi Napokat április 28. és május 2. között.

„Akik nem szeretik Veszprémet – bár nem sokan vannak ilyenek –, azt szokták mondani, hogy alvó város” – fogalmazott a hétfői sajtótájékoztatón dr. Friedler Ferenc rektor. – „Be fogjuk bizonyítani, hogy nem az. Az előkészületeket látva, ezzel az ígérettel nem vállalok nagy kockázatot.”

Csaba Tibor korábbi diákrektor a VEN-ről elmondta: ez egy rendkívül nívós és nagyon régi múlttal rendelkező rendezvény (1969 óta rendezik meg). A csapatok versengését és a diákrektor-választást a hétfős Diákrektori Hivatal szervezi. „Az induló csapatok színvonalas, poénos produkciókkal készülnek, mind egy-egy témára építette fel a személyiségét”.

A VEN programjait szervező Központi Szervezőbizottság részéről Farkas Péter tájékoztatott a várható programokról. A rendezvények kedden kezdődnek, a résztvevők szerdán vonulnak az Óváros térről a felső kampuszra, ahol a Diákrektori Hivatal ekkor már kezdi a programokat, illetve este a bulikat. Szerda este DJ-k szórakoztatják a közönséget, csütörtök-péntek-szombaton pedig koncertek gazdagítják a kínálatot. Harmincadikán és elsején sportprogramokkal és civil megmozdulásokkal bővül az eseménynaptár. A sportnapon foci, streetball és buborékfoci lesz, a civil faluban a város, a rendőrség, tűzoltóság, baráti körök, egyetemi szervezetek képviseltetik magukat egy-egy standdal; ezt a programot május elsején pörköltfőző versennyel zárják.

A GallVENicum csapat az esetleges római invázió visszaverését tűzte ki célul, amit a csuklix nevű sörkülönlegességgel és a híres varázsitallal kívánnak megvalósítani.

A VENStreetBoys a '90 évek popdalait hozná vissza a köztudatba. Erre a korszakra jellemző tánc és énekes produkcióval készülnek.

A VENit Alakulat egy „pusztító sörivó alakulat”, akiket nem kisebb célért toboroztak, mint a VEN megnyerése.

A MereVEN csapat élén Adél úrnő osztja a parancsokat a női dominancia jegyében.

A VENpires csapat tagjai megígérték: „senkinek nem fogjuk szívni a vérét, maximum csak a poénokkal öljük meg egymást.”

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Remek hangulatban telt a Krumpliszüreti Fesztivál Olaszfaluban Remek hangulatban telt a Krumpliszüreti Fesztivál Olaszfaluban Szombaton tartották a 21. Krumpliszüreti és Művészeti Fesztivált, amely természetesen a krumpli jegyében zajlott. 2024. szeptember 9. 15:08 Idén is sokakat vonzott a Rozmaring Fesztivál Városlődön Idén is sokakat vonzott a Rozmaring Fesztivál Városlődön Augusztus 23-25. között tizedik alkalommal rendezték meg a Rozmaring Fesztivált Városlődön. A Templom tér zsúfolásig megtelt, a hangulat kifogásolhatatlan volt, noha vasárnap még van lehetőség kilátogatni a helyszínre, hiszen a zárónap is izgalmasnak ígérkezik. 2024. augusztus 24. 22:36 Négy film, amiért idén még érdemes lesz moziba menni Négy film, amiért idén még érdemes lesz moziba menni Noha még javában tart a nyár és a napokban a strandidő is visszatér, nem lehet nem észrevenni, hogy egyre rövidülnek a nappalok, és közledik a korán sötétedős, hűvös őszi-téli időszak. A kültéri programok helyett egyre vonzóbbá válnak az olyan szórakozási lehetőségek, mint a mozi. Ránéztünk a várható premierekre, milyen filmekre lesz még érdemes idén jegyet váltani? 2024. augusztus 8. 21:34 Kinek szurkolunk, amikor a magyaroknak szurkolunk? Kinek szurkolunk, amikor a magyaroknak szurkolunk? Közeleg az olimpia, már csupán néhány nap maradt vissza a megnyitóig, és a vigyázó szemét mindenki Párizsra veti. Az itthonról történő izgalmas várakozás a sportszámok előtt, a bekészülés, a takaró és a nasi kettőse sokaknál a mai napig kiveri a biztosítékot. 2024. július 22. 21:42

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.