Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C

Vasárnap kezdődik a turisztikai szezon Veszprémben

2015. április 22. 16:52 // Forrás: címlapfotó: veszpreminfo.hu
A szervezők ingyenes programokkal várják az érdeklődőket a Veszprémvölgybe és a Veszprémi Vár környékére április 26-án.

A Veszprémi Turisztikai Egyesület és a Veszprémi Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft., valamint számos csatlakozó partner ingyenes szezonnyitó rendezvénye második alkalommal várja a turistákat és a helyi lakosokat a Királynék Városában. A rendezvénysorozat célja a veszprémi turizmus népszerűsítése.

Az egynapos eseményt beharangozó sajtótájékoztatón Brányi Mária Veszprém alpolgármestere elmondta, a város esetében különösen fontos, hogy a turisztikai szezon sikeres legyen, hiszen a város gazdasági szempontjai mellett a programkínálatok a helyi lakosok és az idelátogató turisták életét is gazdagabbá teszik.

brányi máriabrányi mária

Bérczi Beáta a Veszprémi Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, a tavalyi szezonnyitóhoz képest egy sokkal színesebb programkínálatot igyekeztek összeállítani, mely a szélesebb rétegek megszólításának érdekében idén a Veszprémvölgybe és a Vár környékére „korlátozódik”.

bérczi beátabérczi beáta

Neubauer Sándorné, az idén 10 éves Veszprémi Turisztikai Egyesület elnöke megjegyezte, Veszprém Magyarország egyik legszebb városa, ahol a kultúra és turizmus szinte elválaszthatatlanul fonódik össze.

neubauer sándornéneubauer sándorné

Debreczeny Zoltán a Nyitott Műterem festőművésze a sajtótájékoztatón egy jótékonysági eseményre a hívta fel a figyelmet: A Fricskaperspektíva című alkotását a Fricskában árverezik el a nap folyamán, a befolyó összegből a 12 éves veszprémi Kiss Bálint arcműtétjére gyűjtenek.

Debreczeny zoltánDebreczeny zoltán

A turisztikai szezonnyitón többek között olyan programok közül válogathatunk, mint a Jezsuita templomnál megtekinthető művészalkotások, a Pincér Futóverseny, vagy az Óváros térről a Veszprémvölgybe induló verses idegenvezetés. Vasárnap ingyenesen látogathatjuk a Tűztornyot, a Hősök Kapuját, a Benedek hegyi Óvóhelyet, és a volt Várbörtönt. A gyermekek számára a Művészetek Háza készül játékokkal. A Veszprémvölgyben egész nap ingyenes kisvonat szállítja majd a vendégeket a helyszínek között. Trócsányi Gergely és Süle Zsolt zenés, verses szerzői programja a Patak Party Rendezvénykert színpadán lesz látható. A szervezők tizennyolc éves kor alatt ingyenes kerékpár kölcsönzési lehetőséggel várják a látogatókat. A programokat a Veszprémi Turisztikai Egyesület szolgáltató tagjai által nyújtott kedvezmények egészítik ki.

A részletes programkínálat IDE kattintva érhető el.

A VEHIR.HU a Veszprémvölgyben ajándék lufikkal kedveskedik a gyerekeknek 11.00 órától.

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.