Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C

Alkonyattól pirkad!

2015. április 29. 16:39
A Pannon Egyetem idén 26. alkalommal rendezi meg a nagy hagyománnyal és múlttal rendelkező dicsőséges és megkérdőjelezhetetlen Veszprémi Egyetemi Napokat.

Az esemény kedd éjfélkor startolt a Dörgedelemmel és a Kortesdalfesztivállal. A hajnalig tartó szórakozás után a hallgatóknak nem sok idejük maradt a pihenésre, hisz délben kezdetét vette a Bevonulás az Óváros téren. A 2013-ban megválasztott diákektorunk, Hutvágner Dániel mondott köszöntőt aki egy öngyújtóval a kezében hamarosan a Diákrektori Hivatal locsolótömlője elé került. A diákrektor eláztatása és „fáklyájának“ kioltása hivatott jelképezni, hogy Huti Vezérünk napjai meg vannak számlálva. Hutit a város elöljárói követték. Dr. Friedler Ferenc, az egyetem rektora, Porga Gyula, városunk polgármestere, illetve dr. Ipsits Csaba, Veszprém rendőrkapitánya rövid beszédét hallhatták az egyetemi polgárok. A Diákrektori Hivatal nevében Csaba Tibes Tibor egy-egy VEN pólót nyújtott át a felszólalóknak köszönetként, hogy hozzájárultak az Egyetemi Napok megvalósulásához.

Elsőként a VENpires csapat bevonulóját láthattuk. A vámpírok esernyővel védekeztek a napfény ellen, vezérük, Bloodimyr pedig egy koporsóból mászott ki, hogy beszédét megtartsa. Ígéretei közt szerepelt például a vérsör, vagy az örök élet mindenkinek.

Őket a VenStreetBoys turnébusza követte. A fiúk táncukkal a 9VENes évek hangulatát idézték fel és garantáltan megdobogtatták a női szíveket. A csapat jelöltje többek közt megígérte, hogy a kollégiumok ezentúl koncertarénákként fognak üzemelni, a csapból is kevert fog folyni és hogy az egyetemisták részére ezentúl akciós lesz a mellszőr-fazongyanta, illetve a csibefarhát.

Miután a GallVENicum csapata kiűzte a térről a gonosz rómaiakat, jelöltjük rímekbe szedve tette meg ígéreteit, például hogy az egyetemi polgárság bármikor hozzájuthat a gallok híres varázsitalához, a Csuklix-hoz, még vasárnap is! Terveik közt szerepel még a kreditszűrő eltörlése és a CéZÁRcsökkentés.

Negyedikként a MereVEN csapat érkezett, élükön Adél Úrnővel, aki pórázon vezette be két tökéletesen beidomított kortesét. A domina nemes egyszerűséggel kijelentette, hogy nem ígér semmit, az lesz, amit mond! De ha már ígéreteknél tartunk, megígérte, hogy a gallokat modernizálják, a VENStreetBoysnak időgépet és playback-gépet biztosítanak, a vámpírokat pedig megnyugtatták, hogy nem kell reflektorfénybe kerülniük, ha nem szeretnének.

A sort a V3nit Alakulat zárta. Műsorukban egy katonai hadgyakorlatot mutattak be, melyhez önként jelentkezőkre is szükségük volt. A csapat jelöltje megígérte, hogy első intézkedéseik közt lesz a vizsgaidőszak eltörlése. Ezután megszüntetik a délelőtti órákat, mondjuk a délutániakat is, de főleg a délelőttiket. Hisz minden egyetemista tudja, hogy az alvás bizony fontos! A jelölt beszédjét azzal az idézettel zárta, amely időközben a csapat mottójává is avanzsált és amely a minden egyetemista által jól ismert Pannon Egyetem című számból származik: „Minden nap ünnep, minden nap másnap!“

A VEN valóban minden napja ünnep, hisz ez az időszak a csapatokról szól, az egyetemistákról, az összetartásról, az önfeledt szórakozásról, a hagyományokról és még annyi új élményről. Ez a rendezvény az egyetemistákért van, élvezzük hát!

Szabó Virág

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Remek hangulatban telt a Krumpliszüreti Fesztivál Olaszfaluban Remek hangulatban telt a Krumpliszüreti Fesztivál Olaszfaluban Szombaton tartották a 21. Krumpliszüreti és Művészeti Fesztivált, amely természetesen a krumpli jegyében zajlott. 2024. szeptember 9. 15:08 Idén is sokakat vonzott a Rozmaring Fesztivál Városlődön Idén is sokakat vonzott a Rozmaring Fesztivál Városlődön Augusztus 23-25. között tizedik alkalommal rendezték meg a Rozmaring Fesztivált Városlődön. A Templom tér zsúfolásig megtelt, a hangulat kifogásolhatatlan volt, noha vasárnap még van lehetőség kilátogatni a helyszínre, hiszen a zárónap is izgalmasnak ígérkezik. 2024. augusztus 24. 22:36 Négy film, amiért idén még érdemes lesz moziba menni Négy film, amiért idén még érdemes lesz moziba menni Noha még javában tart a nyár és a napokban a strandidő is visszatér, nem lehet nem észrevenni, hogy egyre rövidülnek a nappalok, és közledik a korán sötétedős, hűvös őszi-téli időszak. A kültéri programok helyett egyre vonzóbbá válnak az olyan szórakozási lehetőségek, mint a mozi. Ránéztünk a várható premierekre, milyen filmekre lesz még érdemes idén jegyet váltani? 2024. augusztus 8. 21:34 Kinek szurkolunk, amikor a magyaroknak szurkolunk? Kinek szurkolunk, amikor a magyaroknak szurkolunk? Közeleg az olimpia, már csupán néhány nap maradt vissza a megnyitóig, és a vigyázó szemét mindenki Párizsra veti. Az itthonról történő izgalmas várakozás a sportszámok előtt, a bekészülés, a takaró és a nasi kettőse sokaknál a mai napig kiveri a biztosítékot. 2024. július 22. 21:42

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.