2020. augusztus 14. // Marcell névnap

Parkgondozással ismerkedtek a legkisebbek

2015. május 7. 10:55
A környezettudatosság jegyében szervezett bemutatórendezvényt a VKSZ Zrt. és a szolgáltató cég által vásárolt fűnyíró traktorok magyarországi forgalmazója szerdán délelőtt.

A rendezvényen a veszprémi Egry úti óvoda növendékei ismerkedhettek meg a fűnyírás és parkgondozás feladataival és fontosságával. A gyermekek beleülhettek a cég nemrégiben vásárolt fűnyíró traktorjaiba.

Károlyi Zoltán, a VKSZ Zrt. városüzemeltetési igazgatója kérdésünkre elmondta, hogy a cég és az önkormányzat között létrejött egy szolgáltatási szerződés, amelynek keretében 190 hektár közterületi és számos intézményhez és temetőhöz tarozó zöldfelületet kell karbantartania a VKSZ Zrt. munkatársainak. Az idei évben a cég eszközparkja négy nagyteljesítményű traktorral bővült, amely lehetővé teszi, hogy alvállalkozók nélkül, szervezetebben és ütemezhetőbben lássa el a parkgondozás feladatokat.

Károlyi ZoltánKárolyi Zoltán

A négy fűnyírótraktor adapterek segítségével könnyedén és gyorsan átalakítható utcaseprő, hókotró és sószóró gépekké, így télen ezek eszközök a síkosségmentesítésben és a hóeltakarításban is bevethetők lesznek. Az eszközök mellett az idei évtől tizenegy új munkavállalót is foglalkoztat a VKSZ Zrt.

Károlyi Zoltán hozzátette, hogy a VKSZ Zrt. honlapján elindult egy új, online fűnyírási naptár is, amelynek köszönhetően a városban élők nyomon követhetik, hogy az elkövetkező három napban merre nyírja a füvet a cég.

A városüzemeltetési igazgató szerint ez a szolgáltatás az allergiás betegek számára lesz hasznos, hiszen a naptárnak köszönhetően ütemezni tudják akár az otthonuk szellőztetését is.

Csepely Máté
Domján Attila

További cikkek

Leállt a paksi atomerőmű negyedik blokkja
Leállt a paksi atomerőmű negyedik blokkja
Egy irányítástechnikai berendezés meghibásodása miatt csütörtök hajnalban leállt a paksi atomerőmű 4. blokkja - közölte honlapján az atomerőmű.
LMBTQ-rendezvény ellen emel szót a veszprémi KDNP
LMBTQ-rendezvény ellen emel szót a veszprémi KDNP
Közleményben emel szót egy Veszprémbe tervezett LMBTQ-rendezvény miatt a Kereszténydemokrata Néppárt helyi szervezete.
Elfogták a herendi porcelán életfa rongálóját - FRISSÍTVE
Elfogták a herendi porcelán életfa rongálóját - FRISSÍTVE
Szerda reggelre több elemet is összetört egy vandál a belvárosi körforgalomban található herendi porcelán életfán. A rendőrség rövid időn belül elfogta az elkövetőt, aki beismerő vallomást tett. A manufaktúra pedig megígérte, hogy helyreállítják a szobrot.
Az országos gazdasági kamara és az új KATA-szabályok, avagy az adószigorítás állatorvosi lova
Az országos gazdasági kamara és az új KATA-szabályok, avagy az adószigorítás állatorvosi lova
A KATA adózás országosan 400 ezer embert érint, a jövőben pedig több olyan módosítást is elfogadtak, ami merőben átalakítja ezt a kedvezményes adózási rendszert. Nagy Elek a a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) elnökének írása a témával kapcsolatban először a pestisracok.hu oldalon jelent meg, amit mi is teljes egészében publikálunk.
Normál rendben kezdődhet a tanév
Normál rendben kezdődhet a tanév
Normál menetrend szerint tervezi a kormány a tanévet, a hamarosan megjelenő rendelet szerint szeptember 1-jén hagyományosan indulhat az iskola - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden.
2020. augusztus 14. // Marcell névnap