2021. április 20.
//
Konrád, Tivadar névnap

Parkgondozással ismerkedtek a legkisebbek

2015. május 7. 10:55
A környezettudatosság jegyében szervezett bemutatórendezvényt a VKSZ Zrt. és a szolgáltató cég által vásárolt fűnyíró traktorok magyarországi forgalmazója szerdán délelőtt.

A rendezvényen a veszprémi Egry úti óvoda növendékei ismerkedhettek meg a fűnyírás és parkgondozás feladataival és fontosságával. A gyermekek beleülhettek a cég nemrégiben vásárolt fűnyíró traktorjaiba.

Károlyi Zoltán, a VKSZ Zrt. városüzemeltetési igazgatója kérdésünkre elmondta, hogy a cég és az önkormányzat között létrejött egy szolgáltatási szerződés, amelynek keretében 190 hektár közterületi és számos intézményhez és temetőhöz tarozó zöldfelületet kell karbantartania a VKSZ Zrt. munkatársainak. Az idei évben a cég eszközparkja négy nagyteljesítményű traktorral bővült, amely lehetővé teszi, hogy alvállalkozók nélkül, szervezetebben és ütemezhetőbben lássa el a parkgondozás feladatokat.

Károlyi ZoltánKárolyi Zoltán

A négy fűnyírótraktor adapterek segítségével könnyedén és gyorsan átalakítható utcaseprő, hókotró és sószóró gépekké, így télen ezek eszközök a síkosségmentesítésben és a hóeltakarításban is bevethetők lesznek. Az eszközök mellett az idei évtől tizenegy új munkavállalót is foglalkoztat a VKSZ Zrt.

Károlyi Zoltán hozzátette, hogy a VKSZ Zrt. honlapján elindult egy új, online fűnyírási naptár is, amelynek köszönhetően a városban élők nyomon követhetik, hogy az elkövetkező három napban merre nyírja a füvet a cég.

A városüzemeltetési igazgató szerint ez a szolgáltatás az allergiás betegek számára lesz hasznos, hiszen a naptárnak köszönhetően ütemezni tudják akár az otthonuk szellőztetését is.

Csepely Máté
Domján Attila

További cikkek

Kültéri jógapont épül Veszprémben
Kültéri jógapont épül Veszprémben
Három egészségfejlesztő program indul a városban, ennek egyik eleme a Barátság parkba tervezett kültéri jógapont megépítése lesz.
Elkerülhetetlennek látják a hús drágulását szakértők
Elkerülhetetlennek látják a hús drágulását szakértők
A takarmányárak világszintű emelkedése nehéz helyzetbe hozta az állattartókat, a hús drágulása elkerülhetetlen - mondták a Portfolio keddi online konferenciáján részt vevő termelői szervezetek és agrárcégek képviselői.
Segítséget adnak a tanárok digitális kompetencia fejlesztéséhez
Segítséget adnak a tanárok digitális kompetencia fejlesztéséhez
A koronavírus-járvány egyik legnagyobb felismerése volt, hogy még vannak kiaknázatlan területek az oktatók digitális felkészültségének fejlesztésében. Az Insedo Kft. és a Veszprémi Szakképzési Centrum közös innovatív programja ezt támogatná.
Felelős állattartást elősegítő ivartalanítási program indul
Felelős állattartást elősegítő ivartalanítási program indul
Félmilliárd forintos keretösszeggel jelent meg pályázat kutyák azonosító chippel való ellátására, veszettség elleni oltásra, valamint kutyák és macskák ivartalanítására hétfőn a falvak önkormányzatai számára - jelentette be az Etyek-Botpusztai állatmenhelyen Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos. Az eseményen Ovádi Péter miniszteri biztos többek közt az állatvédelemmel kapcsolatos kérdőív eredményeire alapozva is támogatta a programot.
Ajándék az oltóponton dolgozóknak
Ajándék az oltóponton dolgozóknak
Ovádi Péter, országgyűlési képviselő a Csolnoky Ferenc Kórház oltópontján dolgozóknak vitt ajándékokat, hogy megköszönje a munkájukat.