Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C

Ékszerdoboznak számít a magyar dal

2015. május 21. 14:12
Mozgalmas hónapok állnak Csemer Boglárka Boggie mögött, akivel az Euróvízió döntője előtt beszélgettünk és elemeztük az esélyeket.

– Amikor legutóbb Veszprémben koncerteztél, nagy lépést tettél előre az ismertség felé A Dal megnyerésével. Ismét nagy kihívás előtt állsz, a hétvégén Eurovízió döntő, előtte néhány héttel pedig a veszprémi Gizella napokon láthattunk.

– Több irányból kötődöm a térséghez. Egyebek mellett Révfülöpön szoktam nyaralni, ehhez kapcsolódóan gyakran jövök a megyeszékhelyre is. A másik ismeretség a régebbi Utcazene Fesztiválokhoz kötődik, Petruska Andrással zenéltem együtt néhány alkalommal, mint fiatal kezdő énekesnő. Nagyon szerettük a bulikat, egy hétig itt lebzseltünk, kollégiumban aludtunk, étteremben ebédeltünk és nagyon jókat zenéltünk mindennap.

– Amióta kiderült, hogy te képviseled hazánkat az Eurovíziós dalfesztiválon, nagyon sok kritika ért. Hogyan viseled ezeket?

– Minél többen ismerik az embert, annál többen alkotnak róla véleményt, érkeznek az okos gondolatok. Szelektálni kell ezek közül, megtanultam normálisan kezelni az észrevételeket. Rengeteg szubjektív véleménnyel kerestek meg, amivel nem lehet mit kezdeni. Igazi, megfontolandó szakmai kritika nem érkezett. A saját tapasztalatunk szerint egy dologban kellett fejlődni, az pedig a füles monitor használata, ezen keresztül ugyanis sokkal tisztábban halljuk magunkat.

– A közelmúltban több országban is megfordultál, hogy a dalodat reklámozd.

– Másfél hét alatt véghezvittem egy hat állomásos falshmob-turnét Európában. A budapesti próbálkozás megmutatta a dal igazi erejét, hiszen sokan vágyunk békére, egy jobb jövőre és mintegy kétszáz ember csatlakozott ehhez a fővárosban. A nagy sikerre való tekintettel, illetve látva benne a promóció erejét, megtettük ugyanezt Amszterdamban, Stockholmban, Berlinben, Párizsban, Londonban és Rómában is, illetve pluszban az Euróvízió helyszínén, Bécsben. Nagyon örülök, hogy az elmúlt hónapokban rengetegszer elénekelhettem a Wars for nothing című dalt, így beült a torkomban, könnyebb előadni, illetve jelentős magabiztosságot ad.

– Az elmúlt időszakban mennyire ismerted meg a többi versenyzőt?

– A különböző eurovíziós rendezvényeken találkoztam már velük. Ez egy pop fesztivál, ennek megfelelően rengeteg azonos hangzású dal szerepel a programban, ezek közül a magyar szám ékszerdoboz lesz. A Wars for nothing előadásában Szakonyi Milán, Dely Domonkos, Sapszon Orsoly és Szeder-Szabó Krisztina lesz a társam, illetve látványos vetítés is gazdagítja a produkciót, amit a bécsi stáb készít el.

Cseh Zoltán
Domján Attila
további cikkek
Remek hangulatban telt a Krumpliszüreti Fesztivál Olaszfaluban Remek hangulatban telt a Krumpliszüreti Fesztivál Olaszfaluban Szombaton tartották a 21. Krumpliszüreti és Művészeti Fesztivált, amely természetesen a krumpli jegyében zajlott. 2024. szeptember 9. 15:08 Idén is sokakat vonzott a Rozmaring Fesztivál Városlődön Idén is sokakat vonzott a Rozmaring Fesztivál Városlődön Augusztus 23-25. között tizedik alkalommal rendezték meg a Rozmaring Fesztivált Városlődön. A Templom tér zsúfolásig megtelt, a hangulat kifogásolhatatlan volt, noha vasárnap még van lehetőség kilátogatni a helyszínre, hiszen a zárónap is izgalmasnak ígérkezik. 2024. augusztus 24. 22:36 Négy film, amiért idén még érdemes lesz moziba menni Négy film, amiért idén még érdemes lesz moziba menni Noha még javában tart a nyár és a napokban a strandidő is visszatér, nem lehet nem észrevenni, hogy egyre rövidülnek a nappalok, és közledik a korán sötétedős, hűvös őszi-téli időszak. A kültéri programok helyett egyre vonzóbbá válnak az olyan szórakozási lehetőségek, mint a mozi. Ránéztünk a várható premierekre, milyen filmekre lesz még érdemes idén jegyet váltani? 2024. augusztus 8. 21:34 Kinek szurkolunk, amikor a magyaroknak szurkolunk? Kinek szurkolunk, amikor a magyaroknak szurkolunk? Közeleg az olimpia, már csupán néhány nap maradt vissza a megnyitóig, és a vigyázó szemét mindenki Párizsra veti. Az itthonról történő izgalmas várakozás a sportszámok előtt, a bekészülés, a takaró és a nasi kettőse sokaknál a mai napig kiveri a biztosítékot. 2024. július 22. 21:42

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.