Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Új színben a Vár Áruház

2015. május 21. 16:25
Megújult a Vár Áruház a belváros funkcióbővítő rehabilitációja keretében.

Porga Gyula polgármester csütörtökön az épület rekonstrukciójának befejezése alkalmából tartott sajtótájékoztatón elmondta: pontosan három évvel ezelőtt abban a reményben kezdődött el a belváros funkcióbővítő rehabilitációja, hogy a munkálatok befejztével a veszprémiek egy vonzóbb területet vehessenek birtokba, és az itt működő vállalkozások megerősödjenek. Az elmúlt három évben a folyamat számos eleme elkészült már, és tavaly augusztusban újabb jelentős támogatáshoz jutott Veszprém.

Porga GyulaPorga Gyula

Porga Gyula szerint fontos, hogy a város párbeszédet alakítson ki a helyi vállalkozókkal. Erre jó példa a most megújult Vár Áruház, hiszen az önkormányzat szándéka és a tulajdonos terveinek gyors egymásra találásának köszönhetően jöhetett létre ez a projekt. A polgármester szerint a megújult épület méltó folytatása a belvárosi rehabilitációnak.

Ferenczy Gábor, a Pro Veszprém Kft. ügyvezetője szerint fontos mérföldkőhöz érkezett a belvárosi rehabilitáció. Az épülettel kapcsolatos tervezési munkálatoknak a szakemberek figyelembe vették a belvárosi rehabilitáció során korábban megújult épületek külső megjelenését, hiszen fontos, hogy a belváros egy egységes arculatot mutasson az itt élők és az idelátogatók számára. A tavaly novemberben kezdődött fejlesztés során az épület külső homlokzata teljes körűen megújult, és a teljes homlokzatfelület kiegészítő hőszigetelést kapott. A déli homlokzat festett, hőszigetelő üvegburkolattal készült, melynek bizonyos elemeit háttér-világítással is ellátták. Közel háromezer négyzetméteren kapott új hő- és vízszigetelést a tető. A főhomlokzatnál előtető is létesült.

Ferenczy GáborFerenczy Gábor

Ferenczy Gábor hozzátette: a kivitelezés során fontos volt, hogy az épületben működő vállalkozásoknak a folyamatos működése biztosított legyen. A beruházás összértéke 213 millió forint, melyhez negyven százalékos Európai Uniós támogatást kapott a beruházó SÉD-Coop 2000 Zrt.

Kukoda NándorKukoda Nándor

Kukoda Nándor, a beruházó SÉD-Coop 2000 Zrt. elnök-vezérigazgatója hozzátette, hogy példaértékű az az együttműködés, ami a beruházás során a város, a kivitelező és munkálatokban résztvevő szervezetek között létrejött. A felújításra vonatkozó tervek elkészítésénél fontos volt, hogy az üzembehelyezést követően az épület olyan energetikai javulást produkáljon, ami a számokban is megjelenik. Kukoda Nándor szerint az elkészült Vár Áruház óriási lépés a város egységes arculatának kialakításában.

Csepely Máté
Domján Attila
további cikkek
Gulyás Gergely is támogatja Veszprém törekvését, hogy elnyerjen egy újabb európai címet Gulyás Gergely is támogatja Veszprém törekvését, hogy elnyerjen egy újabb európai címet Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter országgyűlési képviselő a Miniszterelnökséget vezető miniszternek, Gulyás Gergelynek mutatták be azt a tervet, amivel szeretnék elnyerni Veszprémnek Európa Sportrégiója 2026 címet. tegnap 15:14 Kiürítette a biztosítók kasszáját a hétvégi vihar Kiürítette a biztosítók kasszáját a hétvégi vihar Több mint nyolcezer kárbejelentés érkezett a szeptember 13-16. közötti viharok nyomán a biztosítókhoz, amelyek 1,1 milliárd forintot fizettek már ki vagy tartalékolnak kárkifizetésre - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) pénteken. tegnap 11:06 A sporton keresztül a legkönnyebb megszólítani a fiatalokat A sporton keresztül a legkönnyebb megszólítani a fiatalokat Pénteken a Jutasi úti műfüves pályán rendezték meg az autómentes napot és a sportágválasztót.  tegnap 12:28 Bezár a Balaton legnépszerűbb vegán étterme, a Veganeeta Home Bezár a Balaton legnépszerűbb vegán étterme, a Veganeeta Home Árvai Anita, a Veganeeta megálmodója és üzemeltetője a közösségi médiában részletesen indokolta, hogy miért hozta meg a nehéz döntést. Gondolatait viszont azzal zárta: „Hogy lesz-e Home, valahol, valamilyen formában? Hát hagyhatlak én titeket étterem nélkül?” tegnap 11:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.