2021. május 16.
//
Botond, Mózes névnap

Diákok dolgozták fel a történelmet

2015. május 28. 18:12
„A kép emlékezete” címmel nyílt kiállítás a városháza aulájában csütörtök délután, ahol a Báthory általános iskola tanulóinak alkotásain keresztül nézhetjük meg a veszprémi Jutasi úti lakótelep létrejöttét.

Némethné Károlyi Jolán önkormányzati képviselő köszöntőjében emlékeztetett, a szociális városrehabilitáció, vagyis a Smaragdváros projekt részeként az elmúlt hónapokban jelentős fejlesztések történtek a Jutasi úti lakótelepen azzal a céllal, hogy minőségi lakókörnyezet jöjjön létre. Többek között energetikai korszerűsítéseket végeztek több épületen, zöldterületek újultak meg, valamint új közösségi terek is megvalósultak, továbbá teljesen átépítették a Ringató Óvodát.

Némethné Károlyi JolánNémethné Károlyi Jolán

A projekthez kapcsolódva több, úgynevezett soft programot is rendeztek, melyek növelik az itt élők identitás tudatát, erősítik a közösségeket, segítik a környezettudatos életmód kialakítását. Az ide tartozó színes események egyike a városházán csütörtökön megnyílt kiállítás, melyen a Smaragdváros projekt részeként a lakótelep archív fotóit a Báthory iskola kreatív diákjai dolgozták fel különböző technikákkal.

Hegyeshalmi LászlóHegyeshalmi László

Hegyeshalmi László, a Művészetek Háza igazgatója, a kiállítás programgazdája emlékeztetett: közel 50 éves a Jutasi úti lakótelep, így különös jelentőségű a felsorakoztatott gyűjtemény, hiszen a helytörténeti kutatás mellett közös élményeket kínált az alkotóknak.

„A kép emlékezete” című kiállítás két hétig tekinthető meg a városháza aulájában.

Cseh Zoltán
Domján Attila

További cikkek

140 éve egymásért! – Kerek évfordulót ünnepel a Magyar Vöröskereszt
140 éve egymásért! – Kerek évfordulót ünnepel a Magyar Vöröskereszt
Hazánk legnagyobb humanitárius szervezete 2021. május 16-án ünnepli fennállásának 140. évfordulóját. 1881-ben ezen a napon alakult meg a Magyar Nemzeti Múzeumban a Vörös-kereszt Férfiegylete, mely másnap a Magyar Országos Segélyező Nőegylettel egyesülve megalapította a Magyar Vöröskereszt elődjét.
A helyi állatvédőknek segít az üzletlánc Veszprémben is
A helyi állatvédőknek segít az üzletlánc Veszprémben is
Kétnapos akcióban gyűjtik a magyarországi Interspar áruházakban, köztük a veszprémiben is a macska- és kutyaeledeleket a „Mancs a bajban!” kezdeményezés keretében. Szombat délelőtt Veszprémben volt a program részleteit bemutató sajtótájékoztató.
Szombaton nyitottak meg az országos közművelődési és kulturális intézmények
Szombaton nyitottak meg az országos közművelődési és kulturális intézmények
A Veszprém Agóra 13 másik magyarországi agórával és több mint ezer közművelődési intézménnyel együttműködve rollup-kiállítással csatlakozott az országos megnyitó eseménysorozathoz.
Az uszodáról és az útfejlesztésekről kérdezték legtöbben a polgármestert
Az uszodáról és az útfejlesztésekről kérdezték legtöbben a polgármestert
Harmadik alkalommal ültünk le Porga Gyula polgármesterrel, hogy feltegyük neki olvasóink kérdéseit a veszprémi mindennapokról, tervezett fejlesztésekről, valamint némely esetben azokról a tévhitekről, amelyek a városi közéletben keringenek egy-egy fejlesztés kapcsán. Videónkban mutatjuk a válaszait.
Korán kezdődnek a bajok, de aktív odafigyeléssel megelőzhetők
Korán kezdődnek a bajok, de aktív odafigyeléssel megelőzhetők
Az ülő életmód miatt fellépő egészségi problémák ellen küzdenek programjaikkal a MozgásCoolTúra nevű családi program szervezői.