Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Indul a vendéglátósok szezonja is / – szezonnyitó szakmai nap Füreden –

2008. április 24. 22:17
Két évtizede rendezte a Kisiparosok Országos Szövetsége első szezonnyitó konferenciáját. A helyszín akkor is, és ma is Balatonfüred volt. A csütörtök délelőtti megnyitón a szervezők nevében Csonka Endre mondott köszöntőt. Nem a véleményünknek, hanem a megfigyeléseinknek van jelentősége – hangsúlyozta. A folytatásban szóba kerültek a várható nyári hatósági ellenőrzések. Ezek korábbi tapasztalatai alapján elmondta, hogy sajnálatos, amikor a hibát összemossák a szándékossággal, s ezeknek a sajtó is visszhangot ad.
 

Csonka Endre szerint „hendikepes” a vendéglátói szakma, hiszen óriási az áldozatvállalás, s legalább ennyire a forgalomtól, időjárástól stb. függés.

A KISOSZ elnöke előbb a mikrohitel-lehetőségekről, majd a szervezet által kínált lehetőségekről szólt. Vágó Péter elmondta, hogy a kis- és középvállalkozások számára ősszel szakképesítési tanfolyamokat indítanak.

Mitev Hrisztó tanácsadó a nyári ellenőrzésekhez adott tanácsokat. Ismertette a legfontosabb törvényeket, jogszabályokat, előírásokat, feltételeket. A hallgatóság mind a vásárlói jogokról, mind a vállalkozókra vonatkozó előírásokról kaphatott tisztább (s követhetőbb) képet. Szóba került a vásárlók könyve, a mérőeszközök hitelesítése, a panaszfórumok tárháza.


A gasztronómia időszerű kérdéseiről a Magyar Nemzeti Gasztronómia Szövetség (MNGSZ) alelnöke beszélt. Kiemelte, hogy a csúcsgasztronómia mellett egyre hangsúlyosabb szerepet kap a közétkeztetés, aminek már van európai színvonalú magyar (sármelléki) példája is. Hozzátette, hogy gondok vannak a szakképzés szintjével, minőségével is. Emellett nagyon sok (közel kilencezer) szakács és cukrász keresett és talált magának állást határainkon túl. Kívánatos lenne, hogy itthon találjanak maguknak a fiatalok munkát – tette hozzá.

Zatkalik András
további cikkek
Ezeket a termékeket lopják el a legtöbben Ezeket a termékeket lopják el a legtöbben Szinte nincs olyan üzletlánc, ahol ne tapasztaltak volna emelkedést a bolti lopásokban az elmúlt évben. A kereskedők több védekező intézkedést is bevezettek a tolvajok ellen. Cikkünkben bemutatjuk, hogy mely mik jelenleg a slágertermékek a bolti lopásoknál. ma 11:32 Van jövője az Óváros Piacnak? Van jövője az Óváros Piacnak? Gerstmár Ferenc, a Lehet Más a Politika önkormányzati képviselője a kistermelők – és az EKF gazdátlan projektjének, az Óváros Piacnak – fontosságáról beszélt a hétfő reggeli sajtótájékoztatón. tegnap 13:59 Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte A kormánypártok szerdán és csütörtökön, Balatonalmádiban tartják a parlament tavaszi ülésszakát megelőző frakcióülésüket, amelyen döntenek az új államfőjelölt személyéről is - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. 2024. február 19. 17:05 Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével választás 2024 Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével Egyelőre zárt ajtók mögött, de már lehet, hogy formálódik egy baloldali együttműködés Veszprémben. Csütörtökön az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért Egyesület tagsága találkozott egy belvárosi vendéglátóhelyen az LMP-s Gerstmár Ferenccel és a párt országos társelnökével, Ungár Péterrel. Habár a találkozó zárt ajtók mögött zajlott, portálunk megpróbálta kideríteni, hogy mi történt valójában csütörtök este. Jelenleg több ellentmondás is van még a történetben, de az már körvonalazódik, hogy a baloldal zöldebbik fele igyekszik felsorakozni Adamecz mellett. 2024. február 19. 11:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.