Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Valódi fejlesztések a 8-as főúton

2008. április 24. 23:40
Pál Béla, a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke, Hartmann Ferenc frakcióvezető és Katanics Sándor veszprémi képviselő tartott sajtótájékoztatót ma délelőtt a 8-as számú főút valós tervekben szereplő fejlesztési elképzeléseiről. A három országgyűlési képviselő közül elsőként Pál Béla vázolta nagy vonalakban az Új Magyarország Program keretén belül megvalósítandó elképzeléseket.
Megkezdődött az Országos Területrendezési Terv vitája a parlamentben. A koncepció több olyan pontot tartalmaz, amelyekhez személyesen nyújtottam be módosító indítványt.  Tettem mindezt annak érdekében, hogy a veszprémi és Veszprém környéki közútfejlesztések minél nagyobb hangsúllyal, és a város érdekeinek legmegfelelőebben szerepeljenek – kezdte a prezentációt Pál Béla. Hisz nem kérdés – folytatta - hogy nekünk, akik itt, Veszprém megyében élünk, az egyik  legfontosabb a közútjaink olyan szintűvé fejlesztése, amely kedvezően hat a gazdaságra, biztonságos közlekedést biztosít és pozitív hatással van az itt élők életminőségére. Ezentúl elősegíti a város és a megye többirányú kapcsolatainak előkészítését
Minderre az elkövetkezendő időszakban uniós támogatásokból kerülhet sor. A Kormány Új Magyarország Szabadság és Szolidaritás programjában szerepelt mind az M8-as gyorsforgalmi út kiépítésének folytatása, mind a nyomvonal 11 és fél tonnás burkolat-megerősítése, közlekedésbiztonsági fejlesztése, valamint a 8-as főút teljes Veszprém megyei szakaszának fejlesztése.

2007-től kezdődően több, mint 30 milliárd forint fordítódik a nyolcas út fejlesztésére, korszerűsítésére. A Közép-dunántúli Régió legjelentősebb beruházása lesz ez, hisz a nyolcas út egész Veszprém megyei szakaszát érinti. 2008 és 2010 között megtörténik a főút Veszprém és Várpalota közötti szakaszának burkolat-megerősítése, a nyomvonal helyenként kettős záróvonallal egészül majd ki, s a tervek között helyenkénti osztott pályás kialakítás is szerepel. Ez a fejlesztés 25,1 km-t foglal magába. A következő jelentős beruházás a Márkó-Ajka közötti szakasz bővítése, 22.6 km-en. Ehhez elkerülő út is tartozik, melynek a munkálatai már látszanak és talán a legrövidebb idő alatt készül el. Tervben van a forgalom áteresztőképességének növelése is, hisz a határ felé menő forgalom jelentős része ezen az úton zajlik. A harmadik kiemelt projekt a 8-as és a 72-es számú főút közötti csomópont kialakítása, az azután következő pedig az Ajka és a megyehatár közötti szakasz, mintegy 28 km-en. Utóbbiban benne foglaltatik egy Tüskevár-elkerülő út, és egy vasúti felüljáró elkészítése is. Ezekkel párhuzamosan remélhetően 2010-ig megvalósul a várpalotai elkerülő út is.
A Veszprémet és közvetlen környékét érintő aprólékos fejlesztési tervekről és az ezek megvalósulásához szükséges benyújtott módosító indítványokról Hartmann Ferenc frakcióvezető tartott részletes tájékoztatót, melyekről a Vehír is nemsokára részletesen beszámol.  
Zatkalik-Peresztegi Virág
további cikkek
Ezeket a termékeket lopják el a legtöbben Ezeket a termékeket lopják el a legtöbben Szinte nincs olyan üzletlánc, ahol ne tapasztaltak volna emelkedést a bolti lopásokban az elmúlt évben. A kereskedők több védekező intézkedést is bevezettek a tolvajok ellen. Cikkünkben bemutatjuk, hogy mely mik jelenleg a slágertermékek a bolti lopásoknál. ma 11:32 Van jövője az Óváros Piacnak? Van jövője az Óváros Piacnak? Gerstmár Ferenc, a Lehet Más a Politika önkormányzati képviselője a kistermelők – és az EKF gazdátlan projektjének, az Óváros Piacnak – fontosságáról beszélt a hétfő reggeli sajtótájékoztatón. tegnap 13:59 Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte A kormánypártok szerdán és csütörtökön, Balatonalmádiban tartják a parlament tavaszi ülésszakát megelőző frakcióülésüket, amelyen döntenek az új államfőjelölt személyéről is - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. 2024. február 19. 17:05 Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével választás 2024 Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével Egyelőre zárt ajtók mögött, de már lehet, hogy formálódik egy baloldali együttműködés Veszprémben. Csütörtökön az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért Egyesület tagsága találkozott egy belvárosi vendéglátóhelyen az LMP-s Gerstmár Ferenccel és a párt országos társelnökével, Ungár Péterrel. Habár a találkozó zárt ajtók mögött zajlott, portálunk megpróbálta kideríteni, hogy mi történt valójában csütörtök este. Jelenleg több ellentmondás is van még a történetben, de az már körvonalazódik, hogy a baloldal zöldebbik fele igyekszik felsorakozni Adamecz mellett. 2024. február 19. 11:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.