2019. november 18. // Jenő névnap

Értékes terület áll kihasználatlanul

2015. június 24. 14:54
33 ezer négyzetméternyi fejlesztési terület kihasználatlan az egykori Balaton Bútorgyár helyén Veszprém belvárosában – hívta fel a figyelmet Hartmann Ferenc szerdai sajtótájékoztatóján a helyszínen.

A Demokraták Veszprémért frakcióvezetője emlékeztetett, hogy az önkormányzat és a magántulajdonosok 2007-ben kezdték el vizsgálni a belvárosi terület kihasználási lehetőségeit, hogy egy egységes fejlesztés eredményeként tegyék értékesebbé azt.

Hartmann FerencHartmann Ferenc

Hartmann szerint adásvételi előszerződés is született a szükséges ingatlancserékkel kapcsolatban, azonban a 2008. október 22-i gazdasági bizottsági ülés jegyzőkönyvébe mégis az került bele, hogy “a befektetői szándék ismerete hiányában nincs területcsere.” Az előzetes koncepció szerint közösségi tereket, színpadokat, lakásokat lehetett volna építeni a most már 8 éve elhagyatott ingatlanok helyén – mondta a frakcióvezető. Mindezt a folyamatban lévő belvárosi rekonstrukcióval összekötve tervezték.

“Minden veszpréminek és az önkormányzatnak is az az érdeke, hogy ezt a területet is fejlesszék, ezzel további értékes helyekkel gyarapodhatna a belváros” – hangoztatta Hartmann Ferenc. A folyamat mielőbbi újraindítása érdekében a polgármesterhez fordul.

Cseh Zoltán
2019. november 18. // Jenő névnap