2020. május 31. // Angéla névnap

Értékes terület áll kihasználatlanul

2015. június 24. 14:54
33 ezer négyzetméternyi fejlesztési terület kihasználatlan az egykori Balaton Bútorgyár helyén Veszprém belvárosában – hívta fel a figyelmet Hartmann Ferenc szerdai sajtótájékoztatóján a helyszínen.

A Demokraták Veszprémért frakcióvezetője emlékeztetett, hogy az önkormányzat és a magántulajdonosok 2007-ben kezdték el vizsgálni a belvárosi terület kihasználási lehetőségeit, hogy egy egységes fejlesztés eredményeként tegyék értékesebbé azt.

Hartmann FerencHartmann Ferenc

Hartmann szerint adásvételi előszerződés is született a szükséges ingatlancserékkel kapcsolatban, azonban a 2008. október 22-i gazdasági bizottsági ülés jegyzőkönyvébe mégis az került bele, hogy “a befektetői szándék ismerete hiányában nincs területcsere.” Az előzetes koncepció szerint közösségi tereket, színpadokat, lakásokat lehetett volna építeni a most már 8 éve elhagyatott ingatlanok helyén – mondta a frakcióvezető. Mindezt a folyamatban lévő belvárosi rekonstrukcióval összekötve tervezték.

“Minden veszpréminek és az önkormányzatnak is az az érdeke, hogy ezt a területet is fejlesszék, ezzel további értékes helyekkel gyarapodhatna a belváros” – hangoztatta Hartmann Ferenc. A folyamat mielőbbi újraindítása érdekében a polgármesterhez fordul.

Cseh Zoltán

További cikkek

Egyszerűsödnek a családtámogatások igénylésének feltételei
Egyszerűsödnek a családtámogatások igénylésének feltételei
Egyszerűsödnek a családi otthonteremtési kedvezmény (csok), a babaváró támogatás és a jelzáloghitel-elengedés igénylésének feltételei, valamint bővül az igénylők köre a Magyar Közlönyben péntek éjjel megjelent kormányrendelet értelmében - közölte Novák Katalin az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szombaton a Facebook-oldalán.
Átlagosan 404 ezer forint megtakarításuk van a fiataloknak egy felmérés szerint
Átlagosan 404 ezer forint megtakarításuk van a fiataloknak egy felmérés szerint
Átlagosan 404 ezer forint megtakarítása van a 19 és 29 év közötti magyar fiataloknak egy 2020 első negyedévi felmérés szerint, ezen belül a 19-25 évesek átlagosan 300 ezer forint spórolt pénzzel rendelkeznek, míg a 26-29 éveseknél félmillió forint felett alakul a félretett összegek átlaga.
Csendesen emlékeztek a magyar hősökre
Csendesen emlékeztek a magyar hősökre
A járványhelyzet miatt szűk körben emlékeztek meg Veszprémben a magyar hősök emlékünnepe alkalmából azokra a katonákról és civilekről, akik az életüket áldozták a hazáért.
Bejelentkezett a veszprémi orrszarvúborjú
Bejelentkezett a veszprémi orrszarvúborjú
Már ismerkedik a Veszprémi Állatkert egyik legfiatalabb lakója a szavannakifutóval. A kölyökorrszarvú egyelőre nem távolodik el anyja mellől, de szépen növekszik és erősödik.
Szabadtéren lehet rendezvényeket tartani
Szabadtéren lehet rendezvényeket tartani
Mától újra lehet szabadtéri rendezvényeket tartani – a védőtávolság megtartására azonban szigorú előírások vonatkoznak.
2020. május 31. // Angéla névnap