Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szerdától a könyvtár udvarában is szól a rock 'n’ roll!

2015. július 20. 17:08
Veszprémi rock-bandákkal az élen, az Utcazene ideje alatt idén is megrendezik az Íródeák Művészeti Udvar nevű koncertsorozatot, az IMU-t.

Az IMU-t már hetedik éve rendezik meg, 4 éve pedig már a feltörekvő zenekarok és zenészek csoportosulása, az Élő-Zene Egyesület is becsatlakozott a szervezésbe – meséli készülődés közben Babják Tamás, az Íródeák vezetője. Ők segítenek a zenei program összeállításában.

babják tamásbabják tamás

„Idén sikerült elnyernünk egy pályázatot, ami fedezi a hangosítás és a fénytechnika költségeit. Így a korábbi évekhez képest idén már egy kicsit komolyabb lesz a hangzás és a látvány is. Másképp lesz berendezve az udvar is.”

Főleg olyan bandák játszanak majd, amelyeknek tagjai veszprémiek és környékbeliek, de lesznek budapestiek is. A szerdai nap évek óta a rock napja volt, idén ez nem lesz annyira kemény- meséli mosolyogva.

tavalyi tömegtavalyi tömeg

"Csütörtökön hatkor, de azon kívül minden nap délután ötkor kezdünk. Ilyenkor a lágyabb, akusztikus dallamok szólalnak meg, héttől pedig olyan zenekarok lépnek majd fel, akik főleg rock 'n’ roll-t, vagy metált játszanak. Jön például a Sántakutya, a Malac, és a Csúsztatva Csavarás is."

Az udvaron Végh Mozgai Heni, Vajda Kati és Sörös Marcsi festők alkotás közben is megleshetők lesznek. Meg lehet figyelni, hogyan lesz az üres vászonból kép, és beszélgetni is lehet majd a művészekkel.

Ge. Á.
Babják Tamás
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.