2023. március 22.
//
Beáta névnap

Napelemekkel gazdagodtak az iskolák

2015. július 21. 10:25
Pályázati forrásból fejlesztették a Vetési és a Deák iskolák energetikai rendszerét.

A „Fotovoltaikus rendszerek kialakítása veszprémi intézményekben” című projekt keretében lehetőség nyílt napelem telepítésére a Deák Ferenc Általános Iskola, valamint a Vetési Albert Gimnázium intézményekre. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege
közel 45,54 millió forint, a támogatás intenzitása a projekt elszámolható költségeinek 100 %-a.

A beruházás az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A pályázati felhívás kiemelt célkitűzése volt – összhangban a hazai és EU stratégiával – ösztönözni a decentralizált, környezetbarát megújuló energiaforrást hasznosító rendszerek elterjedését és vissza nem térítendő támogatás formájában támogatni a hálózatra csatlakozó napelemes rendszerek technológiáknak az épületek energia-felhasználásához kapcsolódó kiépítését.

A kivitelezés során 200 db polikristályos napelempanelt telepítettek a Vetési Albert Gimáziumra és 60 db-ot a Deák Ferenc Általános Iskolára. A paneleket sínes megoldással helyezték el. A beruházással éves szinten közel 3 millió forintot is megtakaríthat az Önkormányzat. A kivitelezést a Gátiba Solar Kft. végezte.

vehir.hu

További cikkek

Navracsics Tibor: több tiszteletet Európának!
Navracsics Tibor: több tiszteletet Európának!
Több tiszteletet Európának; meg kell értenünk Európát, akkor van esélyünk arra, hogy mi is megértessük magunkat Európával - mondta Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, korábbi uniós biztos a Mathias Corvinus Collegium rendezvényén Budapesten hétfőn.
Meghosszabbították az állatvédelmi oktatási pályázatok beadásának határidejét
Meghosszabbították az állatvédelmi oktatási pályázatok beadásának határidejét
Öt kategóriában pályázhatnak oktatási intézmények állatvédő és állatbarát címek elnyerésére egy hónappal meghosszabbított határidővel, április 30-ig - közölték az MTI-vel kedden a szervezők.
Adj esélyt a konyhakertnek: indul a veteményezés!
Adj esélyt a konyhakertnek: indul a veteményezés!
Egy kertrajongó életében a kora tavasz az egyik legszebb, legizgalmasabb időszak. Újfent tiszta lappal és nagy tervekkel indulunk neki a szezonnak, és egyben fogadalmakkal is, hogy az előző év tapasztalataiból okulva idén miképp leszünk eredményesebbek. Rengeteg öröm forrása egy saját veteményeskert, és ha még nem próbáltad eddig: legyen az idei év az első, amikor ezt megtapasztalod! A konyhakert egy életre szóló kaland, és minden szezon tartogat majd valami újat, meglepőt.
Győri művészeti programnak ad otthont a festői Káli-medence
Győri művészeti programnak ad otthont a festői Káli-medence
A győri Széchenyi István Egyetem Circular Living Concept néven indította el tavaly fenntarthatóság, újrahasznosítás és művészet-design fókuszú komplex szemléletformáló projektjét. A program részeként a következő hónapokban izgalmas műalkotások készülnek a Győr-Moson-Sopron vármegyében összegyűjtött hulladékokból.
Keddtől csütörtökig módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések
Keddtől csütörtökig módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések
Keddtől csütörtökig egy alkalommal módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések - közölte az Oktatási Hivatal (OH) hétfőn.