Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 6. Ivett
Veszprém
22°C
2024. május 6. Ivett
Veszprém
22°C

Befejeződött a belváros megújítása

2015. július 30. 11:18
Az Európai Unió támogatásnak köszönhetően 700 millió forintból újult meg a Hangvilla melletti park, a Zeneiskola homlokzata, valamint több belvárosi udvar, és a Vár Áruház szigetelése is. A projektzáró rendezvényt csütörtök délután tartották a Hangvillában.

„Mindig öröm egy közösség számára, ha megújulásról, vagy gyarapodásról számolhat be, hiszen mindennél fontosabb az, hogy ne csak a közösség megtartó erejét érezzük minden nap, hanem érezzük azt is, hogy a környezetünk gyarapodik, megújul ”- mondta köszöntőbeszédében dr. Navracsics Tibor, az Európai Unió kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa.

Az elmúlt évek fejlesztései Veszprémben szerinte azt mutatják, hogy a város egyike azon gyarapodó közösségeknek a Dunántúlon, mely nemcsak a földrajzi-gazdasági adottságai miatt teljesít jól, hanem azért is, mert a városvezetés és közösség olyan döntéseket hoz, melyek megújítják és erősítik a várost, mint közösséget, turisztikai célpontot és gazdasági egységet egyaránt.

Veszprém mai lakóinak öröksége a 18-19. században épült városrész, és a 20. század második felében létrehozott szocialista városközpont, amelynek megújítása nagy jelentőséggel bír. Ezen értékek megőrzése és további gyarapítása fontos feladat - mondta.

A hazai belpolitikában ugyan időről-időre fellángolnak viták az Európai Unióról, azonban mi itt Veszprémben az ország más városaihoz hasonlóan egyértelmű nyertesei vagyunk a tagságnak

- tette hozzá a beruházásokról az uniós biztos.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere elmondta, hogy a veszprémi belváros rehabilitációjának első üteme 4,5 milliárd forintból, míg a most átadott második ütem mintegy 700 millió forintból valósult meg. A nemrég megújult tereket az Utcazene Fesztiválon már letesztelhette a közönség. Beszédében a közösségépítés fontosságát emelte ki, megköszönve a konzorciumi partnereknek és civil szervezeteknek az együttműködését.

Holcinger László a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatójának helyettese szerint a beruházásokkal sikerült egy olyan városképet kialakítani, mely egyaránt vonzó a turisták, a helyiek, valamint a befektetők számára.

Ferenczi Gábor, a Pro Veszprém Kft. ügyvezetője ismertette a projekt során megújult elemeket. Kiemelte, hogy a projektből újult meg a Jutasi úti nyugati oldalán lévő járda valamint támfal, a Hangvilla melletti park, a Fortuna-, a Sarolta- és a Gizella-udvar, valamint a Zeneiskola külső homlokzata. Továbbá felújították a Vár Áruház homlokzatát és szigetelését is.

Ge. Á.
Cseh Zoltán
további cikkek
Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat állatvédelmi civil szervezetek részére Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat állatvédelmi civil szervezetek részére Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a mai napon megjelent az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek szóló 500 millió forintos keretösszegű pályázat kiírása. ma 16:31 Megújult a takácskerti sportpálya Megújult a takácskerti sportpálya Az Európa Kulturális Fővárosa év alatt rengeteg nagyszabású infrastrukturális beruházás történt Veszprémben, de a városrészek fejlődése nem állt meg, és a helyi közösségek töretlen erővel dolgoznak együtt továbbra is. Ahogy a Takácskert eddig elhanyagolt focipályának megújulása is ezt mutatja.   ma 15:56 Vajon kitől idézett a V-Busz? Vajon kitől idézett a V-Busz? „Hidd el, hogy képes vagy rá és félig már véghez is vitted.” Ez a mondat fogadja a V-Busz utazóközönségét a buszok kijelzőjén. Na, de kitől származik az idézet, ami az érettségiző diákoknak szól elsősorban? ma 10:00 Ki oldja meg a problémákat a Csolnoky Ferenc Kórházban? közélet Ki oldja meg a problémákat a Csolnoky Ferenc Kórházban? Szombat délelőtt a vármegyei Csolnoky Ferenc kórház bejárata előtt „Haldokló egészségügy - a Csolnoky Ferenc Kórház gazdátlan” címmel tartott sajtótájékoztatót Dr. Varga-Damm Andrea képviselőjelölt és Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő.   tegnap 17:11

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.