Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ősztől folytatódik a varázs

2015. augusztus 3. 14:40
A Veszprém Varázs - Varázs Veszprém programsorozatról beszélgettünk Molnár Sándorral, az Utas és Holdvilág Antikvárium vezetőjével.

A kulturális rendezvénysorozat a város varázslatos helyszíneire épül, és kiemelt szerep jut az antikváriumnak. A kezdeményezés nem új, már a múltban is több estnek otthont adott az Utas és Holdvilág, így többek között előadást tartott Kardos Klára és bemutatták a Hamvas Béla életmű-sorozat több kötetét is, de volt Rolling Stones est is.

Az a cél, hogy szeptembertől minden hétre jusson program, egyelőre decemberig láthatók előre a programok. Meghívják gróf Nádasdy Borbálát, a keleti orvoslással foglalkozó dr. Ságody Lászlót, a Pannon Várszínházból is ismert Egyed Brigittát - a karácsonyi időszakban Kardos Klára pszichológussal beszélgetnek az ünnepekről, és egy újabb Hamvas Béla estet is terveznek, ahol Tóth Loon olvas majd fel az író műveiből.

Dédelgetett tervük, hogy a rendszerváltás előtti és azóta hivatalban lévő polgármestereket egy asztalhoz ültessék, és az elmúlt negyed századról beszélgessenek velük. Dr. Gelencsér Andrást, a Pannon Egyetem rektorát is meghívják egy estre, hogy a globális felmelegedéssel, klímaváltozással kapcsolatban tartson előadást. Jelentős vajdasági művészek élnek városunkban - Fenyvesi Ottó, Tóth Loon, Ladányi István, Tóbiás Krisztián - , őket is egy asztalhoz ültetnék a Varázs Veszprém szervezői.

A programmal kapcsolatos további részleteket a Varázs Veszprém és a Veszprém Megye Varázs oldalakon találhatnak.

Schöngrundtner Tamás
Cseh Zoltán
további cikkek
Több mint hatszáz gyermek énekelt a békéért Több mint hatszáz gyermek énekelt a békéért A Pueri Cantores jegyében a Veszprémi Főegyházmegye a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával Nemzetközi Ifjúsági Kórustalálkozót rendeztek, több mint hatszáz gyermek közreműködésével. tegnap 12:43 Sétafesztivállal és faültetéssel emlékezik a MAZSIKE Sétafesztivállal és faültetéssel emlékezik a MAZSIKE A MAZSIKE Sétafesztivállal ünnepli Veszprém és térségének Európa Kulturális Fővárosa címét. A fesztivál hagyományosan három napig tartó városismereti sétái elsősorban a helyi zsidó történeti és kulturális értékeket igyekszik bemutatni Veszprémben, Balatonfüreden és Inotán. 2023. szeptember 30. 21:51 Kik ezek a színes egyéniségek Veszprém utcáin? Kik ezek a színes egyéniségek Veszprém utcáin? Pár napja több életnagyságú emberi szobor jelent meg Veszprém belvárosának különböző helyszínein. Mindegyikük egy kultikus veszprémi polgárt ábrázol, de van egy érdekes csavar a történetben. Cikkünkben eláruljuk, hogy kik is ők valójában, miért kerültek ki az utcára, miért pont ilyen színben, és miért pont ezekre a helyekre. 2023. szeptember 29. 22:10 Közösségi terek, kivilágított Királynék Városa - Veszprém kulturális turisztikai kínálatának fejlesztésének keretében Közösségi terek, kivilágított Királynék Városa - Veszprém kulturális turisztikai kínálatának fejlesztésének keretében Veszprém Megyei Jogú város Önkormányzata, mint projektgazda sikeresen valósította meg „Veszprém kulturális turisztikai kínálatának fejlesztése” című projektjét, 2,382 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével. A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósult meg a Széchenyi 2020 program keretében.   2023. szeptember 29. 22:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.