2021. október 18.
//
Lukács névnap

Ősztől folytatódik a varázs

2015. augusztus 3. 14:40
A Veszprém Varázs - Varázs Veszprém programsorozatról beszélgettünk Molnár Sándorral, az Utas és Holdvilág Antikvárium vezetőjével.

A kulturális rendezvénysorozat a város varázslatos helyszíneire épül, és kiemelt szerep jut az antikváriumnak. A kezdeményezés nem új, már a múltban is több estnek otthont adott az Utas és Holdvilág, így többek között előadást tartott Kardos Klára és bemutatták a Hamvas Béla életmű-sorozat több kötetét is, de volt Rolling Stones est is.

Az a cél, hogy szeptembertől minden hétre jusson program, egyelőre decemberig láthatók előre a programok. Meghívják gróf Nádasdy Borbálát, a keleti orvoslással foglalkozó dr. Ságody Lászlót, a Pannon Várszínházból is ismert Egyed Brigittát - a karácsonyi időszakban Kardos Klára pszichológussal beszélgetnek az ünnepekről, és egy újabb Hamvas Béla estet is terveznek, ahol Tóth Loon olvas majd fel az író műveiből.

Dédelgetett tervük, hogy a rendszerváltás előtti és azóta hivatalban lévő polgármestereket egy asztalhoz ültessék, és az elmúlt negyed századról beszélgessenek velük. Dr. Gelencsér Andrást, a Pannon Egyetem rektorát is meghívják egy estre, hogy a globális felmelegedéssel, klímaváltozással kapcsolatban tartson előadást. Jelentős vajdasági művészek élnek városunkban - Fenyvesi Ottó, Tóth Loon, Ladányi István, Tóbiás Krisztián - , őket is egy asztalhoz ültetnék a Varázs Veszprém szervezői.

A programmal kapcsolatos további részleteket a Varázs Veszprém és a Veszprém Megye Varázs oldalakon találhatnak.

Söge
Cseh Zoltán

További cikkek

Nagy sikerrel zárultak a design gyerekfoglalkozások a Dubniczayban
Nagy sikerrel zárultak a design gyerekfoglalkozások a Dubniczayban
A DEMO Egyesület a VEB 2023 EKF támogatásával design tematikájú gyerekfoglalkozásokat tartott a Dubniczay-palotában helyi kulturális kötődésű témákban. Az egyes szekciókra, mint például a textiltervezés vagy a formatervezés öten jelentkezhettek, de a csapat nyitott volt a túljelentkezésre is, amennyiben a figyelem megosztását nem akadályozta. A DEMO elnökével, Berta Barnával és feleségével Berta-Szénási Pannával – négygyermekes családfőkkel - beszélgettünk a program lezárásának apropójából…
Nemesvámosra érkezett az országos koncertsorozat
Nemesvámosra érkezett az országos koncertsorozat
A település adott helyet a zenészek megsegítésére indult Őszi Hacacáré nevű országos programsorozatnak szombaton.
Műalkotások és lomok közös kontextusban
Műalkotások és lomok közös kontextusban
Andrási Gábor művészettörténész beszélgetett Vörösváry Ákos műgyűjtővel, az Első Magyar Látványtár megalapítójával csütörtök délután a Kunsztban.
Megjelent a Séd
Megjelent a Séd
Megjelent a Séd kritikai lap idei ötödik száma.
Az ország legnagyobb szamizdat-gyűjteménye jöhet létre Veszprémben
Az ország legnagyobb szamizdat-gyűjteménye jöhet létre Veszprémben
A Laczkó Dezső Múzeum a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Program támogatásával új projektet indított „Szamizdat – Erjedés a felszín alatt” címmel. A projekt célja a rendszerváltás történetét és korszakát bemutató kiállítás anyagának gyűjtése és feldolgozása, ezzel az ország egyik legfontosabb ilyen jellegű irategyüttese jön létre.