2022. augusztus 9.
//
Emőd névnap

Ősztől folytatódik a varázs

2015. augusztus 3. 14:40
A Veszprém Varázs - Varázs Veszprém programsorozatról beszélgettünk Molnár Sándorral, az Utas és Holdvilág Antikvárium vezetőjével.

A kulturális rendezvénysorozat a város varázslatos helyszíneire épül, és kiemelt szerep jut az antikváriumnak. A kezdeményezés nem új, már a múltban is több estnek otthont adott az Utas és Holdvilág, így többek között előadást tartott Kardos Klára és bemutatták a Hamvas Béla életmű-sorozat több kötetét is, de volt Rolling Stones est is.

Az a cél, hogy szeptembertől minden hétre jusson program, egyelőre decemberig láthatók előre a programok. Meghívják gróf Nádasdy Borbálát, a keleti orvoslással foglalkozó dr. Ságody Lászlót, a Pannon Várszínházból is ismert Egyed Brigittát - a karácsonyi időszakban Kardos Klára pszichológussal beszélgetnek az ünnepekről, és egy újabb Hamvas Béla estet is terveznek, ahol Tóth Loon olvas majd fel az író műveiből.

Dédelgetett tervük, hogy a rendszerváltás előtti és azóta hivatalban lévő polgármestereket egy asztalhoz ültessék, és az elmúlt negyed századról beszélgessenek velük. Dr. Gelencsér Andrást, a Pannon Egyetem rektorát is meghívják egy estre, hogy a globális felmelegedéssel, klímaváltozással kapcsolatban tartson előadást. Jelentős vajdasági művészek élnek városunkban - Fenyvesi Ottó, Tóth Loon, Ladányi István, Tóbiás Krisztián - , őket is egy asztalhoz ültetnék a Varázs Veszprém szervezői.

A programmal kapcsolatos további részleteket a Varázs Veszprém és a Veszprém Megye Varázs oldalakon találhatnak.

Schöngrundtner Tamás
Cseh Zoltán

További cikkek

Egy napra ismét kinyitnak Veszprém legbarátságosabb kávézói
Egy napra ismét kinyitnak Veszprém legbarátságosabb kávézói
Augusztus 13-án hatodik alkalommal tárják ki kapuikat a kertkávézók a Jeruzsálemhegyen, ezúttal zenei, irodalmi és spirituális programokat is kínálva.
Amatőr és tapasztalt fotósok mérték össze tudásukat
Amatőr és tapasztalt fotósok mérték össze tudásukat
Szombat délután zajlott a IV. Budapesti Fotósviadal díjátadója a Pannon Egyetem N épületében. Az eseményen kihirdették a 2023-as év programjait is.
A nyolcvanas években a nyár is jobb volt?
A nyolcvanas években a nyár is jobb volt?
Dübörög a nyolcvanas évek iránti nosztalgia, ami így nyáron mintha még inkább szembetűnő lenne. Visszavágyjuk a régi idők szabadságát, éppen ezért a Fortepan archívumának segítségével megnéztük, milyenek is voltak a nyarak cirka negyven évvel ezelőtt.
A kis csodákban tudok hinni
A kis csodákban tudok hinni
Akik az utóbbi években mélyebben is belefolytak Veszprém kulturális életébe, azoknak nem lehet ismeretlen Somogyi Csaba neve, hiszen a slam poetry egyik kiemelkedő alakja. Miközben Várpalotán egy általános iskola felső tagozatában magyart tanít, az intézmény könyvtárosa is, hetente két könyvet olvas el, s volt idő, hogy még a Rubik-kocka szakkör vezetése is belefért az idejébe, mindeközben pedig saját versein is dolgozik.
Idén is megrendezik a Garten Balatont
Idén is megrendezik a Garten Balatont
Negyedik alkalommal kerül rendezik meg a Balaton északi partjának négy településén a Garten Balaton kortárs művészeti fesztivált.