Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 7. Gizella
Veszprém
16°C
2024. május 7. Gizella
Veszprém
16°C

Csaknem ezerötszáz határsértőt tartóztattak fel Csongrád megyében

2015. augusztus 20. 9:11 // Forrás: mti
Negyvenhárom csoportban 1477 illegális bevándorlóval - köztük 307 gyermekkel - szemben intézkedtek a rendőrök Csongrád megye déli részén szerdán.

Szenti Szabolcs csütörtökön elmondta: szerdán a legnagyobb csoportot 15 órakor fogták el Röszke külterületén. Ott 60 pakisztáni, 18 szíriai, 2 szenegáli, 1 nigériai, 41 bangladesi, 6 iraki, 3 mianmari és 8 afgán állampolgár lépte át illegálisan a zöldhatárt. A Szegedi Rendőrkapitányság járőrei szerdán 21 olyan személyt állítottak elő, akik a megalapozott gyanú szerint anyagi ellenszolgáltatásért a fővárosba próbáltak szállítani illegális bevándorlókat. Közülük a szegedi K. Miklóst és Cs. Csabát a Szegedi Rendőrkapitányság jogellenes tartózkodás elősegítése vétségének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat. A nyomozás adatai szerint hajnali fél négy körül a Szegedi Rendőrkapitányság járőrei a régi 5-ös úton állítottak meg egy gépjárművet, amelybe 17 illegális bevándorlót zsúfoltak be. A gyanú szerint Cs. Csaba 1400 eurót kért a fuvarért, amivel K. Miklóst bízta meg.

Őrizetbe vettek a rendőrök 3 embercsempészés bűntettével megalapozottan gyanúsítható férfit is. Egy 24 éves szerb férfit Röszke külterületén fogtak el valamivel 2 óra után, az általa vezetett kisbuszban 17 illegális bevándorló utazott, akikkel abban állapodott meg, hogy Bécsbe viszi őket. Este kilenc óra után az M5-ös autópálya röszkei felhajtójánál fogtak el a rendőrök egy 24 éves szerb embercsempészt, aki 5 szír illegális bevándorlót szállított volna Németországba. Éjfélkor a régi 5-ös úton fogták el a rendőrök a 31 éves baksi R. Jánost, aki a megalapozott gyanú szerint 3 szír férfit akart Németországba vinni. A rendőrök a bűncselekmények elkövetésének eszközéül használt járműveket lefoglalták. Az illegális bevándorlók ügyében idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség.

Országszerte tiltott határátlépés miatt 1644 embert fogtak el a rendőrök, és 6 emberrel szemben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás szerdán - közölte a police.hu oldalon az ORFK.

vehir.hu
további cikkek
Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat állatvédelmi civil szervezetek részére Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat állatvédelmi civil szervezetek részére Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a mai napon megjelent az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek szóló 500 millió forintos keretösszegű pályázat kiírása. tegnap 16:31 Megújult a takácskerti sportpálya Megújult a takácskerti sportpálya Az Európa Kulturális Fővárosa év alatt rengeteg nagyszabású infrastrukturális beruházás történt Veszprémben, de a városrészek fejlődése nem állt meg, és a helyi közösségek töretlen erővel dolgoznak együtt továbbra is. Ahogy a Takácskert eddig elhanyagolt focipályának megújulása is ezt mutatja.   tegnap 15:56 Vajon kitől idézett a V-Busz? Vajon kitől idézett a V-Busz? „Hidd el, hogy képes vagy rá és félig már véghez is vitted.” Ez a mondat fogadja a V-Busz utazóközönségét a buszok kijelzőjén. Na, de kitől származik az idézet, ami az érettségiző diákoknak szól elsősorban? tegnap 10:00 Ki oldja meg a problémákat a Csolnoky Ferenc Kórházban? közélet Ki oldja meg a problémákat a Csolnoky Ferenc Kórházban? Szombat délelőtt a vármegyei Csolnoky Ferenc kórház bejárata előtt „Haldokló egészségügy - a Csolnoky Ferenc Kórház gazdátlan” címmel tartott sajtótájékoztatót Dr. Varga-Damm Andrea képviselőjelölt és Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő.   2024. május 5. 17:11

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.