Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Még a halotthűtő vezetékeit is ellopták

2008. április 25. 13:23 // Forrás: MNO
Néhány száz forintos zsákmány miatt működésképtelenné tették a tolvajok a darányi temető halotthűtő berendezését. A somogyi településen fél év alatt 12 helyre törtek be.

„Megérkeztünk a szigetvári kórházból az elhunyttal, és elhelyeztük a református temető halotthűtőjében” – mondta a megyei internetes portálnak Fodor László temetkezési vállalkozó. „ Készültünk a temetésre, amikor egyik munkatársam szólt: nem találja a berendezés vezetékeit. Kiderült, hogy valamennyi kábelt, érzékelőt levagdosták és elvitték. Az volt a szerencsénk, hogy a katolikusoknál is működik hűtő, és nem volt foglalt. Elgondolni is rossz, mi lett volna, ha abban már van egy másik halott” - ismertette a részleteket a temetkezési vállalkozó.

A faluban fél év alatt 12 helyre törtek be, főleg idősekhez, és megüresedett házakba. Az idős emberek esténként már rettegnek, hiszen a tolvajok már azzal sem törődnek. hogy otthon vannak a háziak. Hiába ugat a kutya, a lakók nem mernek kimenni a saját udvarukra.

Egy helybeli nemrég észrevette, hogy néhány tolvaj elkezdte kibontani a vasúti átjáró vezetékeit. Azonnal értesítette a rendőröket, s azok elkapták a tolvajokat, így nagy baj nem lett a bűnesetből. A helybeli bejelentő azonban most attól tart, hogy egyedül neki lesz ebből az ügyből baja. Ha ugyanis tanúskodnia kell, ezt szerinte a tolvajok előbb-utóbb megtorolják.

Már nincs a faluban egyetlen vízórafedél sem, mert mindnek lába kelt. Az emberek képtelenek elhinni, hogy a rendőrség ennyire tehetetlen, hiszen van ujjlenyomat, cipő- és keréknyom. Többen állítják: az egész falu tudja, hogy kik felelősek a lopásokért.

„Látjuk, hogy egyesek drága autókkal és vastag aranylánccal a nyakukban járnak segélyért. Ezekről az emberekről azt is tudja mindenki, hogy életükben nem dolgoztak egy percet sem. Elegendő lenne őket megfigyelni, és máris töredékére csökkenne a bűnözés” - mondták el név nélkül a falusiak.

A közbiztonság hiánya miatt nemrég egy testületi ülésre meghívták Cserti István barcsi rendőrkapitányt. Ő akkor is, most is elmondta: pontosan tudja, hogy baj van.

Füssy Angéla
további cikkek
Ezeket a termékeket lopják el a legtöbben Ezeket a termékeket lopják el a legtöbben Szinte nincs olyan üzletlánc, ahol ne tapasztaltak volna emelkedést a bolti lopásokban az elmúlt évben. A kereskedők több védekező intézkedést is bevezettek a tolvajok ellen. Cikkünkben bemutatjuk, hogy mely mik jelenleg a slágertermékek a bolti lopásoknál. ma 11:32 Van jövője az Óváros Piacnak? Van jövője az Óváros Piacnak? Gerstmár Ferenc, a Lehet Más a Politika önkormányzati képviselője a kistermelők – és az EKF gazdátlan projektjének, az Óváros Piacnak – fontosságáról beszélt a hétfő reggeli sajtótájékoztatón. tegnap 13:59 Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte A kormánypártok szerdán és csütörtökön, Balatonalmádiban tartják a parlament tavaszi ülésszakát megelőző frakcióülésüket, amelyen döntenek az új államfőjelölt személyéről is - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. 2024. február 19. 17:05 Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével választás 2024 Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével Egyelőre zárt ajtók mögött, de már lehet, hogy formálódik egy baloldali együttműködés Veszprémben. Csütörtökön az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért Egyesület tagsága találkozott egy belvárosi vendéglátóhelyen az LMP-s Gerstmár Ferenccel és a párt országos társelnökével, Ungár Péterrel. Habár a találkozó zárt ajtók mögött zajlott, portálunk megpróbálta kideríteni, hogy mi történt valójában csütörtök este. Jelenleg több ellentmondás is van még a történetben, de az már körvonalazódik, hogy a baloldal zöldebbik fele igyekszik felsorakozni Adamecz mellett. 2024. február 19. 11:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.