Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Még a halotthűtő vezetékeit is ellopták

2008. április 25. 13:23 // Forrás: MNO
Néhány száz forintos zsákmány miatt működésképtelenné tették a tolvajok a darányi temető halotthűtő berendezését. A somogyi településen fél év alatt 12 helyre törtek be.

„Megérkeztünk a szigetvári kórházból az elhunyttal, és elhelyeztük a református temető halotthűtőjében” – mondta a megyei internetes portálnak Fodor László temetkezési vállalkozó. „ Készültünk a temetésre, amikor egyik munkatársam szólt: nem találja a berendezés vezetékeit. Kiderült, hogy valamennyi kábelt, érzékelőt levagdosták és elvitték. Az volt a szerencsénk, hogy a katolikusoknál is működik hűtő, és nem volt foglalt. Elgondolni is rossz, mi lett volna, ha abban már van egy másik halott” - ismertette a részleteket a temetkezési vállalkozó.

A faluban fél év alatt 12 helyre törtek be, főleg idősekhez, és megüresedett házakba. Az idős emberek esténként már rettegnek, hiszen a tolvajok már azzal sem törődnek. hogy otthon vannak a háziak. Hiába ugat a kutya, a lakók nem mernek kimenni a saját udvarukra.

Egy helybeli nemrég észrevette, hogy néhány tolvaj elkezdte kibontani a vasúti átjáró vezetékeit. Azonnal értesítette a rendőröket, s azok elkapták a tolvajokat, így nagy baj nem lett a bűnesetből. A helybeli bejelentő azonban most attól tart, hogy egyedül neki lesz ebből az ügyből baja. Ha ugyanis tanúskodnia kell, ezt szerinte a tolvajok előbb-utóbb megtorolják.

Már nincs a faluban egyetlen vízórafedél sem, mert mindnek lába kelt. Az emberek képtelenek elhinni, hogy a rendőrség ennyire tehetetlen, hiszen van ujjlenyomat, cipő- és keréknyom. Többen állítják: az egész falu tudja, hogy kik felelősek a lopásokért.

„Látjuk, hogy egyesek drága autókkal és vastag aranylánccal a nyakukban járnak segélyért. Ezekről az emberekről azt is tudja mindenki, hogy életükben nem dolgoztak egy percet sem. Elegendő lenne őket megfigyelni, és máris töredékére csökkenne a bűnözés” - mondták el név nélkül a falusiak.

A közbiztonság hiánya miatt nemrég egy testületi ülésre meghívták Cserti István barcsi rendőrkapitányt. Ő akkor is, most is elmondta: pontosan tudja, hogy baj van.

Füssy Angéla
további cikkek
Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Sikeres projektet zárt a Balaton Bútor kft.: európai uniós támogatással fejlesztették eszközparkjukat és a munkavállalók tudását is. ma 10:19 A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. tegnap 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. 2024. április 23. 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. tegnap 8:12

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.