Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 13. Szervác
Veszprém
12°C
2024. május 13. Szervác
Veszprém
12°C

Aki segítene a menekülteken, a segélyszervezeteket keresse!

2015. szeptember 4. 11:13 // Forrás: mti
Aki valóban segíteni akar a menekülteken, az a segélyszervezeteken keresztül segítsen, amelyeknek évtizedes tapasztalatuk van, ismerik a rendelkezéseket és együtt tudnak működni a hatóságokkal - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

Balog kijelentette: Magyarország minden az Európai Unió és a magyar törvények által előírt segítséget megad a menekülteknek, migránsoknak, csak éppen a menekültek nem jutnak el azokra a helyekre, ahol ezt megkapnák, részben

a tájékoztatás zavarossága, manipuláltsága miatt, részben azért, mert nincs meg a kellő tájékoztatás.

A menekülteket segítő Migration Aid szervezet egyébként szünetelteti az adományok fogadását, ugyanis megteltek a raktárhelyiségeik.

Feldmann Márton, a MÁV Start Zrt. értékesítési vezérigazgató-helyettese bejelentette: eltörölték az azonnali kifizetés értékhatárát, így délelőtt 10 órától a MÁV Start Zrt. valamennyi nemzetközi pénztárában értékhatár nélkül a "le nem utazott vagy utazásra képtelenné váltak" menetjegyeit visszaváltják, és készpénzben, forintban megtérítik. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy azok a menetjegyek, amelyeket bankkártyával vagy online vásároltak, továbbra sem téríthetők vissza készpénzben.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.