Az előkészületekben és a lecsó elkészítésében is rengeteg egyetemista vett részt, a levegőt pedig hamarosan már nem csak a zene és a beszélgetés zaja töltötte meg, hanem az ínycsiklandó illatok is. Idén hat csapatszállt versenybe az első helyért: A Hotel Magister, a Jedlik Ányos Szakkollégium, a Várfok Kollégium és Harsányi Szakkollégium, a Nereus Kollégium, a Hallgatói Önkormányzat és végül a Központi Kollégium csapata.
Blaskó Brigitta, Danyi István, Balogh Ákos, Heller Balázs, Szegi Balázs ex-szeniorok alkották a zsűrit. A döntés meghozatalában nem volt egyszerű dolguk, minden csapat különféle fűszerezéssel és elkészítési móddal igyekezett megnyerni a döntéshozók szívét (és gyomrát). Végül amellett, hogy mindegyik lecsó nagyon finomra sikerült, még a tálalásban is látványos és kreatív megoldások születtek, a Központi Kollégium csapata például cipóban tálalta saját főztjét.
Az eredmény végül a következőképpen alakult:
1. helyezett: Hotel Magister
2. helyezett: Központi Kollégium
3. helyezett: Jedlik Ányos Szakkollégium
Az esemény fő támogatója a Veszprémi Egyetemi Kollégiumért Alapítvány, illetve a Központi Kollégium, amely nemcsak a helyszínt biztosította, de szinte minden szükséges eszközt is, úgy mint bográcsok, tüzelő anyag, asztalok, technikai eszközök. Alapanyagokkal támogatta a rendezvényt a Grand Canyon, a Jakova Pékség és a Panda Büfé. Az első helyezett ajándékcsomagját az egyetem Műszaki Informatikai kara ajánlotta fel.