Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
14°C
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
14°C

Az igazi hősök köztünk élnek

2015. szeptember 28. 12:33
Idén is keresi a mindennapok hőseit a Városi Nyilvánosságért Alapítvány. Az állandó rendőr, tűzoltó, egyészségügyi dolgozó és szociális munkás mellett idén egy „Láthatatlan Hőst“ is díjaznak.

A Városi Nyilvánosságért Alapítvány idén harmadik alkalommal szervezi meg a Mindennapok Hősei című rendezvényt, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet azokra az emberekre, akik életük során munkájukkal, hivatásukkal, életpályájukkal és minden erejükkel a rászorulók segítésén dolgoznak.

Hősökkel nemcsak a történelemkönyvekben és filmekben találkozhatunk, hanem a mindennapok során is – mondta Némedi Lajos alpolgármester az esemény hétfői sajtótájékoztatóján. A kiegyensúlyozott élet egyik elengedhetetlen feltétele, hogy legyenek olyan mindennapi hősök, akik sokszor önfeláldozóan segítenek a hétköznapi problémák leküzdésében. Az alpolgármester szerint Veszprémben annyira erős a társadalmi és közösségi élet, hogy létezik egy civil szervezet, amely a segítséget nyújtó egyénekre kívánja a helyi emberek figyelmét felhívni.

Némedi LajosNémedi Lajos

Vermes Gábor, a Városi Nyilvánosságért Alapítvány elnöke hozzátette, hogy a tavalyi rendezvény nagy sikerrel zárult, több mint háromezren voksoltak a saját hőseikre.

Az elmúlt két év azt bizonyítja, hogy a városban élők tudják és értékelik a mindennapi hősök munkáját.

A szervezők egyik célja, hogy a Mindennapok Hősei rendezvény a jövőben országos méretűvé duzzadjon. Ennek első állomása, hogy idén veszprémiek mellett a tatabányaiak is kiválaszthatják majd a saját hőseiket.

Vermes GáborVermes Gábor

A rendezvény másik újítása, hogy az urnás szavazás mellett lehetőség lesz online is jelölteket állítani, amely az állandó rendőr, tűzoltó, egészségügyi dolgozó és szociális munkás mellett a „Láthatatlan Hős“ kategóriával egészül ki. Ebben a csoportban olyan veszprémi polgárok jelölését várják a szervezők, akik a hétköznapokban az előbb említett négy kategóriába nem tartoznak bele, de tetteikkel, munkájukkal, másokért tett önzetlen segítségnyűjtásukkal kiérdemelhetik az elismerést és megbecsülést.

A szavazás október 5-én indul, a város több pontján találkozhatunk majd a szavazóurnákkal, de a rendezvény weboldalán is leadhatjuk majd voksainkat. A jelöltek nevét október 25-ig várják a szervezők. A nyertesek november 21-én, a Hangvillában egy ünnepélyes díjátadón vehetik át a nyereményeiket. A rendezvény házigazdája az idei évben is Porga Gyula, Veszprém város polgármestere lesz, a fővédnök szerepét Zsiga Marcell, a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. ügyvezetője tölti be, az esemény védnöki szerepét pedig Ovádi Péter önkormányzati képvielő vállalta magára.

Csepely Máté
Domján Attila
további cikkek
Nemzetközi szakértő a Vehírnek: a legfontosabb kérdés, hogy bosszúra, vagy nyugalomra törekszik-e Fico, ha felépül? Nemzetközi szakértő a Vehírnek: a legfontosabb kérdés, hogy bosszúra, vagy nyugalomra törekszik-e Fico, ha felépül? A Robert Fico elleni fegyveres merénylet túlmutat azon, mint hogy egy hetvenegyéves, vitatott politikai hátterű aktivista egyedül rálőtt a politikusra. A szlovák társadalom valahogy eljutott addig az állapotig, hogy az emberekben dúló feszültség a tettek mezejére lépett és gyilkossági kísérletig fajult. Mik voltak azok a politikai események, amik lavinaszerűen elvezettek eddig? Milyen hatása lesz a szlovák és azon túl az európai politikára egyaránt a május 15-ei eseménynek? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ Krajcsír Lukács, nemzetközi kapcsolatok elemzővel, a Pannon Egyetem egykori hallgatójának segítségével. ma 11:32 Kötetben mutatják be a várfelújítás első félidejét Kötetben mutatják be a várfelújítás első félidejét Félidőhöz érkezett Magyarország legnagyobb műemlék-felújítási projektje, a veszprémi várnegyed megújítása. A Gizella Napokon egy friss kiadványokat felsorakoztató beszélgetésen mutatták be az Ősienk hite című fotóalbumot, amely az eddig elvégzett munkát dokumentálja rendkívül színesen, fotókkal illusztrálva. tegnap 14:40 Navracsics Tibor nyilatkozott a Vehírnek a szlovákiai merényletről Navracsics Tibor nyilatkozott a Vehírnek a szlovákiai merényletről Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter portálunknak nyilatkozott a csütörtöki szlovákiai merényletről, amikor az utcán egy politikai aktivista meglőtte Robert Ficó miniszterelnököt. tegnap 13:16 Újra megrendezik a civil napot Újra megrendezik a civil napot A tavaly a Gyárkertben megrendezett, Európa Kulturális Fővárosa programsorozat által támogatott civil napot óriási érdeklődés övezte. A lelkesedés az idén sem hagyott alább, a civil szervezetek közösen egy újabb élménydús napra hívják az érdeklődőket, most az Erzsébet Ligetbe.   tegnap 14:48

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.