2019. október 16. // Gál névnap

Ez Veszprém egyik leglehetetlenebb parkolója

2015. november 12. 12:43
Valójában nem is parkoló, de hely híján mindenki arra használja.

A jeruzsálemhegyi Endrődi Sándor utca 38. elé kanyarodó zsákutcácskáról van szó. Itt este és hétvégén alig találni parkolóhelyet, ami nem is lenne meglepő, hisz lakótelepről van szó.

Ám aki talál magának szabad helyet, szerencsésnek érezheti magát, viszont minden indulásnál számolnia kell avval, hogy előbb kell kimennie az autójához, hiszen annyira kevés hely van itt, hogy jó pár percbe telik, mire az ember rendesen kimanőverezik (legtöbbször tolatva!) az autórengetegből.

A kialakítás nemcsak a környéken parkolókat idegesítheti, hanem a házhoz érkező mentőket is. A házban sok idős lakik, és épp a múlt héten volt egy olyan eset, amikor az ügyeletes betegszállító nem tudott rendesen beállni, késleltetve így az ellátást.

A kanyarban is meg szoktak állni. több hely kelleneA kanyarban is meg szoktak állni. több hely kellene

A kialakítást valószínűleg az magyarázza, hogy a kommunizmus idejében épült lakótelep tervezésekor az akkori vezetésnek még az az utópisztikus elképzelése volt, hogy mindenki a tömegközlekedést használja majd.

***

Ha tud és ismer hasonlóan nehézkes kialakítású veszprémi közlekedés-építészeti megoldásokat, utakat, parkolóhelyeket, küldje el nekünk a szerkesztoseg@vehir.hu címre!

Ge. Á.
2019. október 16. // Gál névnap