Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Veszélyes kereszteződés

2015. november 25. 15:47
A Bedevölgy utcai kereszteződésben már öt éve lámpás kereszteződésnek kellene állni. Erről Katanics Sándor, a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselője beszélt szerdai sajtótájékoztatóján.

Katanics Sándor, a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselője a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a város következő, csütörtöki közgyűlésén téma lesz a Bedevölgy utcai csomópont, azonban fontos látni, hogy az elmúlt 15 évben milyen fejlesztések mentek végbe az említett területen.

Elsőként, 2002-ben átadásra került egy Veszprémet és Kádártát összekötő gyalogos- és kerékpárút, aminek azóta sem épült meg a Gyulafirátótig tartó szakasza. Ugyanabban az évben közvilágítás is létesült a 82. számú főút Veszprém és Kádárta közötti szakaszán, utóbbi településen egy, a ki- és behajtást segítő körforgalom is elkészült. 2003-ban egy 2,6 milliárd forintos állami beruházás keretében felépült a börtön.

Katanics SándorKatanics Sándor

Egy évvel később a Honvédelmi Minisztérium lakásépítési programjának köszönhetően egy száztíz lakásos honvédségi lakótelep is felépítésre került, ami a képviselő szerint akkor egy óriási beruházásnak számított és jelentősen javította a városban állomásozó katonák lakáshelyzetét. Az akkori Igazságügyi és Rendvédelmi Minisztérium beruházásában megvalósuló fejlesztések közvetlenül a 82-es út mellé épültek, ami jelentős közlekedési problémákat okozott.

Katanics Sándor szerint ez a közlekedési probléma a mai napig fennáll, annak ellenére, hogy az utóbbi időben sebességkorlátozást vezettek be kereszteződésénél és mára fényjelzések, valamint az útba épített fényvisszaverő prizmák is jelzik a veszélyt az autósoknak. A képviselő szerint szerencsére az utóbbi években nem történt súlyos baleset a környéken, viszont jelentős a kockázat. Az itt élők régóta szorgalmazzák a jelzőlámpák felszerelését.

A képviselő hangsúlyozta, hogy a probléma megoldására 2009-ben egy közgyűlési határozat is elkészült. Az akkori polgármester Debrecenyi János a felújítást bevezette a következő éves költségvetésbe. is Az Igazságügyi és Rendvédelmi Minisztérium , valamint Veszprém önkormányzatának közös beruházásaként 2010-re el kellett volna készülnie ennek a lámpás kereszteződésnek.

Katanics Sándor szerint az elmúlt öt évben a kormánynak és város önkormányzatának lett volna lehetősége a probléma megoldására. 2009-ben az említett minisztériumok vállalták a beruházás anyagi költségének a kétharmadát, az önkormányzatnak csupán két és fél millió forinttal kellett volna hozzájárulni az építkeztéshez.

Csepely Máté
további cikkek
Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Javában zajlik az a munka, amely során frissítik a város közbiztonsági és bűnmegelőzési koncepcióját. Az erre létrehozott munkacsoport vezetője, Pálinkás Roland hétfőn számolt be a legújabb fejleményekről. 2024. április 16. 13:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.