2021. szeptember 22.
//
Móric névnap

Több teret kaptak az autisták

2015. december 7. 18:58
Újabb helyiségeket újított fel Stromfeld utcai bázisán az Autispektrum Egyesület.

A helyiségeket az önkormányzat biztosította az egyesületnek. A hétfői avatáson Brokés Judit, az AutiSpektrum Egyesület elnöke köszönte meg az önkormányzat és az őket évről évre támogató képviselők segítségét. Elmondta, hogy a felújítást nagyrészt az áprilisi, az autizmus világnapjához kapcsolódó jótékonysági koncert bevételéből finanszírozták, de több veszprémi cég is támogatta őket alapanyaggal.

Brokés JuditBrokés Judit

Az egyesület számára biztosított helyiségekben többek között szülői segítő csoportok működnek, előadásokat, képzéseket tartanak. A közeljövőben berendezik a frissen felújított mozgásfejlesztő helyiséget is, ahova bordásfalak is kerülnek. Áprilisban az autizmus világnapjához kapcsolódva pedig dr. Stefanik Krisztina autizmus szakértő pszichológus könyvét mutatják majd be, ami az integráltan tanuló, autizmussal élő gyerekek osztálytársakkal, iskolai közösséggel kapcsolatos problémáiban nyújt segítséget, célja az ilyen osztályközösségek megerősítése.

Fekete Gy. ViktorFekete Gy. Viktor

A művészet-terápiával is foglalkozó Zsolnai Tímea kézműves alkotó ajándékkal kedveskedett az egyesületnek, Fekete Gy. Viktor, autizmusban érintett fiatalember pedig gitárjátékával és énekével szórakoztatta a megjelenteket. A hétfő délután nemcsak a felnőtteknek tartogatott kellemes perceket, hanem a gyerekeknek is, akikhez a Mikulás látogatott el.

Söge
Domján Attila