2023. február 6.
//
Dóra névnap

Beszakadt a Balaton egy ember alatt

2016. január 23. 22:11
mti
A vízirendészet korábban kifejezetten óva intett attól, hogy bárki a tó jegére merészkedjen.

Beszakadt a Balaton jege egy férfi alatt Siófoknál, a parttól mintegy 150 méterre szombaton késő délután, a nála lévő telefonon tudott segítséget kérni - tudatta a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A bajba jutott férfi zsebében lévő telefonja nem merült el a vízben, ez volt a szerencséje. A közeli apartmanház portása - egy nyugdíjas tűzoltó - sietett a segítségére létrával, miközben riasztotta a tűzoltókat. A létra segítségével sikerült megközelítenie a léket, de a beszakadt férfit kihúzni nem tudta, csak megtartani a tűzoltók kiérkezéséig. A hivatásos egység egy speciális, erre a célra rendszeresített mentőpallóval közelítette meg a két férfit, akiket felhúztak a pallóra, majd a partra vitték őket. A beszakadt férfit a kiérkező mentőszolgálat kórházba szállította.

Ahogy a héten már korábban, úgy szombaton is figyelmeztette a lakosságot Horváth László, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője, aki elmondta: a mérések szerint a Balatont már 8-13 centiméteres jég fedi, de a jégtakaró egyenetlen, ezért továbbra sem javasolják, hogy a jégre menjenek az emberek.

vehir.hu

További cikkek

Folyamatos munkában a katasztrófavédelem
Folyamatos munkában a katasztrófavédelem
Reggel óta meg sem állnak a tűzoltók, folyamatosan dolgoznak a szél okozta károk felszámolásán. Kora délutánig több mint 2300 tűzoltói beavatkozásra volt szükség, elsősorban a Dunántúlon.
Árokba borult egy teherautó pótkocsija Berhida és Vilonya között
Árokba borult egy teherautó pótkocsija Berhida és Vilonya között
Feltételezhetően az erős szél miatt borult be egy teherautó pótkocsija az árokba a Berhidát és Vilonyát összekötő út 27-es kilométerszelvényénél. A balatonfűzfői hivatásos tűzoltók a székesfehérvári hivatásos tűzoltók daruját várják a helyszínre, ahol lezárták az érintett útszakaszt a baleset miatt.
Először kábellel ütött, majd bozótvágó késsel
Először kábellel ütött, majd bozótvágó késsel
A 80 éves veszprémi férfit felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt hallgatták ki gyanúsítottként a nyomozók.
Felgyújtotta a szemétgyűjtő konténereket
Felgyújtotta a szemétgyűjtő konténereket
Két lakossági bejelentés is érkezett a Veszprémi Rendőrkapitányságra 2023. január 15-ére virradó éjszaka arról, hogy a városban több szelektív hulladékgyűjtő konténer lángol.
Zenével hívják fel a figyelmet a Balaton sérülékenységére
Zenével hívják fel a figyelmet a Balaton sérülékenységére
Tizenkét zenész és zenekar által szerzett dalok a Balaton környezeti értékeire hívják fel a figyelmet, melyek a BALATORIUM ökológiai, kulturális eseménysorozat keretein belül jelennek meg 2023-ban. A legmenőbb magyar előadók mellé pedig fiatal tehetségek jelentkezését is várják.