2021. augusztus 1.
//
Boglárka névnap

Hatan már elhagyhatták a kórházat / Buszbaleset a 67-esen

2008. március 28. 23:36
Hatan már elhagyhatták a kórházat a Somogy megyei buszbaleset után, négy embert viszont továbbra is Siófokon illetve Kaposvárott ápolnak. A rendőség vizsgálja, hogy ki a felelő a karambolért. Reggel háromnegyed hétkor a Gamásról Fonyódra tartó helyközi járat egy alsóbbrendű útról hajtott a 67-es főtra Visz településnél, amikor összeütközött egy autóval. A baleset után a mentő hat sérültet a siófoki kórházba szállított, négyet közülük már hazaengedtek.
Egy embert agyrázkódással, egyet pedig végtagtöréssel továbbra is bent ápolnak. Négy sérültet a kaposvári kórházba vittek: egy térdtáji törést szenvedett embert meg kell műteni, egyet pedig mellkasi zúzódás miatt megfigyelésre tartottak bent. Két, könnyebben sérült embert már innen is hazaengedtek. A csütörtök reggeli buszkarambol már az ötödik baleset volt a 67-es út viszi keresztezőésében azóta, hogy 2006 decemberében átadták azt a forgalomnak. A helyiek körforgalmat szeretnének, a Somogy Megyei Közútkezelő Kht. vezérigazgatója viszont úgy véli: ez a kereszteződés erre nem alkalmas, mivel a körforgalom túlzottan lelassítaná a haladást a nagy forgalmú 67-es úton. A 67-es útnak ez a szakasza egyébként az egyike azoknak a főtaknak, ahol a közelmúltban 110 kilométer per órára emelték a megengedett sebességhatárt.

Füssy Angéla

További cikkek

A közösségek ünnepe volt a szombati nap a térségben
A közösségek ünnepe volt a szombati nap a térségben
Több környező településen is most szombaton tartották meg a hagyományos falunapokat, amelyeket tavaly a járvány miatt nem lehetett megszervezni. A kulturális programok mellett a helyi értékek megőrzése és bemutatása volt az egyik kulcsmomentum.
Állati jó családi napot tartottak a Balatoni Élményparkban
Állati jó családi napot tartottak a Balatoni Élményparkban
Nem csak szórakozási lehetőségek, hanem az állatvédelem fontosságát kiemelendő programokkal is készültek a Balatoni Élményparkban szombaton.
Boróka királyné és Habakuk király megnyitójával indult el pénteken a 28. Kabóciádé
Boróka királyné és Habakuk király megnyitójával indult el pénteken a 28. Kabóciádé
A Kabóca Bábszínház fesztiválja vasárnap estig várja az érdeklődőket a Kolostorok és Kertek rendezvénytéren.
A játszótársam, mondd, akarsz-e lenni?
A játszótársam, mondd, akarsz-e lenni?
Együtt örülnek velünk, amikor boldogság ér bennünket, s támaszt nyújtanak, amikor úgy tűnik, minden összedől. Szerencsés esetben egy életen át játszanak velünk, mint Kosztolányi versében, s az elvesztésük néha jobban fáj, mint a szerelmünkben csalódni. A barátság az egyik legnagyobb áldás az életünkben, a barátság világnapján pedig annak természetéről és alakulásáról beszélgettünk Kungli Dóra pszichológussal.
Veszprém megyében is gyűjtik a búzaadományokat
Veszprém megyében is gyűjtik a búzaadományokat
Veszprém megyében tavaly 185 gazdálkodó 14 tonna búzát ajánlott fel a rászorulóknak. A Magyarok Kenyere program idei búzagyűjtő napját Tésen tartották csütörtök délelőtt.