Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az egész város megőrülne

2016. február 7. 10:33
Az önkormányzat garancialevél aláírásával támogatta a budapesti olimpiai pályázatot. De mit jelentene az olimpia rendezése a sportolóknak?

Amennyiben Budapest elnyerné a 2024-es olimpiai rendezési jogot, úgy több vidéki település is befogadhatna versenyeket: Veszprém kézilabda csoportmérkőzéseknek adhatna helyet.

Zsigmond György játékosként 485 alkalommal húzta magára a Veszprém mezét, mellyel tízszer nyert magyar bajnoki címet. 1992-ben KEK-győztes volt a bakonyiakkal, s tagja volt a 2002-ben BL-ezüstérmet szerző gárdának is. Százkét alkalommal szerepelt a magyar válogatottban, amellyel világbajnoki negyedik helyezést ért el, az olimpiai szereplés azonban nem adatott meg számára.

– Személy szerint támogatom a budapesti olimpia rendezésének ötletét. Az ötkarikás játékok nem csupán a résztvevő sportolóknak és a rendező városoknak, hanem az egész országnak adnának életre szóló élményt. Minden város álma, hogy az olimpia bármely eseményének otthont adhasson. Ha Veszprém láthatná vendégül a kézilabdázókat, az egész város megőrülne.

Sajnos nekem nem sikerült az olimpiai részvétel, hiszen Joósz Attila az 1992-es barcelonai csapatban Jurij Zsitnyikovnak szavazott bizalmat a posztomon. A következő kijutásunk alkalmával, a 2004-es athéni seregszemlén pedig már nem lehettem ott, mert egy évvel korábban visszavonultam a válogatottól. Egykori csapattársaim mesélték, hogy azóta is kitörölhetetlen élményként őrzik a viadalt, de abban is biztos vagyok, hogy szurkolóként is katartikus élmény lehet részt venni a világ legnagyobb sporteseményén – fogalmazott a korábbi világválogatott beállós, a másodosztályban szereplő Veszprémi KSE vezetőedzője.

vehir.hu
további cikkek
Ilyés Ferenc: kézzelfogható közelségbe került a kijutás női kézilabda-válogatott Ilyés Ferenc: kézzelfogható közelségbe került a kijutás A magyar női kézilabda-válogatott számára kézzelfogható közelségbe került a kijutás a párizsi olimpiára a debreceni selejtezőtornán Ilyés Ferenc szerint. tegnap 18:10 Golovin: elhittük, hogy képesek vagyunk nyerni női kézilabda-válogatott Golovin: elhittük, hogy képesek vagyunk nyerni Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint részben annak köszönhető, hogy a magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna második fordulójában, hogy a játékosok mentálisan elhitték: képesek nyerni. 2024. április 12. 22:05 Nagyot lépett Párizs felé a magyar női kézilabda-válogatott! női kézilabda-válogatott Nagyot lépett Párizs felé a magyar női kézilabda-válogatott! A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól. 2024. április 12. 19:36 Női kézilabda olimpiai selejtező: papírforma-siker a britek ellen a nyitányon női kézilabda-válogatott Női kézilabda olimpiai selejtező: papírforma-siker a britek ellen a nyitányon A magyar női kézilabda-válogatott 49-11-re legyőzte Nagy-Britanniát a debreceni olimpiai selejtezőtorna csütörtöki nyitómérkőzésén. 2024. április 11. 17:03

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.