Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
21°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
21°C

Születésnapi zumba fitness Barbival

2016. február 8. 9:18
Fergeteges zumba születésnapi buli résztvevői lehettek azok, akik pénteken a Kossuth Iskola tornatermében hagyták magukat elvarázsolni egy karibi party hangulatába.

Benedek Barbi zumba oktató óráját hatalmas képernyőkön futó klippek, fények és DJ Smash hangulatfelelős gazdagították. A résztvevők okkal érezhették, hogy ez bizony party a javából és nem is egy „muszáj” testedzés. A zumba buli vagy testmozgás? Talán csak le kell számolnunk a téveszmével, hogy a sportolás csak szenvedés lehet?

Benedek Barbit kérdeztük, hogy mit kell tudnunk a zumbáról, és kiknek ajánlja ezt a táncos mozgást, mi a lényege?

- A zumba egy olyan táncos mozgásforma, ami latinos zenékre igazán dinamikus, mégis lágy mozdulatokkal mozgatja át és erősíti, formálja az alakot. A táncos óra során minden izmot megmozgatunk, és a kardio alapú táncmozdulatok még a szívünket is megedzik. Emellett fontos, hogy egy átlagos testedzéshez képest itt izgalmas zenék, táncos koreográfiák teremtenek party hangulatot, és minden nő óhatatlanul egy hatvan perces buliban érzi magát, ahogy elkezdődik az óra. Itt mindenki teljesen kikapcsolhat, szórakozhat, a koreográfia követése sem szigorúan kötelező, a lényeg a jókedvű mozgás. Aki egyszer kipróbálta, az biztosan nem felejti el, mert ellazul, kikapcsolódik a napi munkából, és mindeközben még edz is.

Sokan elmondják, hogy ez a fajta táncos mozgás egy olyan lágyságot épít be az ember mozgáskultúrájába, hogy a környezetük észreveszi rajtuk a hétköznapokban is a változást. A zumbaórák látogatása már egészen kis kortól lehetséges (vannak óvodás zumbázók is), és a határ a csillagos ég, mert nagymamák is jönnek ide mozogni, kikapcsolódni.

Ahogy megtudhattuk, a zumbához semmi táncos előképzettség, de még csak tehetség sem szükséges, csak a vágy, hogy jó zenére, testet-lelket megmozgatva kapcsolódjunk ki. A felszabadult hangulat jön magától, és az ember észrevétlenül megtanul közben táncolni is. Egy biztos, hogy a testünk mellett a lelkünk is boldogabb lesz tőle, mert egyszerűen az ember jól érzi magát tőle, hogy hétköznap is bulizhat, mégsem kialvatlan másnap, és még az egészséges testmozgás is megvan.

A zumba a test és a lélek edzése és öröme mellett egy hatalmas és fergetes buli is egyben. A pénteki születésnapi party résztvevői számára pedig ezt a bulit egy hatalmas születésnapi torta és sok-sok ajándék is megfűszerezte. Az ünnepelt Benedek Barbi pedig vastaps közepette köszönte meg a résztvevőt lelkes táncát.

Gratulálunk Barbinak az 5 éves szülinaphoz, és még sok hasonlót kívánunk és hogy még többen megismerkedhessenek ezzel a mozgásformával, amelyre hétfőnként és péntekenként 19 órától van lehetőség a Kossuth iskola tornatermében.

vehir.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.