Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Veszekedős hétvégénk lehet

2016. február 20. 9:29
Mi vár ránk vasárnap?

A VMeteo.hu előrejelzése szerint vasárnap egy melegfront okoz borult időt, főként a nap első felében kevés eső is lehet. Meg-meg élénkül a délnyugati szél, mely a reggeli 5°C körüli hőmérsékletet 10°C közelébe emelheti délután.

A jövő héten folytatódik az enyhe, változékony idő, további esőkkel, de összességében már nem kell jelentős mennyiségre számítanunk.

Jellemzően keddig erősödik a nappali felmelegedés, melynek egy szerda környéki hidegfront vet véget, a hét második felében északkeleti áramlással picit hűvösebb levegő érkezik, sok felhővel, csepergő esővel egészen vasárnapig.


Az OMSZ orvosmeteorológiai előrejelzése szerint az aktuális időjárási helyzet a melegfrontérzékenyek szervezetére gyakorol kifejezettebb stresszt. Ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat. A melegfront hatására ingerlékenyebbek, sértődékenyebbek lehetünk. Hamarabb kifáradhat szervezetünk, emiatt teljesítőképességünk is csökken. A keringésre is hatással van az időjárás: gyorsabbá válik a szívműködés, emelkedik a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások.


A Balaton vízállása Siófoknál 132 cm, ami 22 centivel magasabb a szabályozási határértéknél.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.