Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C

Átmeneti enyhülés

2016. február 21. 9:55
Mi vár ránk hétfőn?

A VMeteo.hu előrejelzése szerint hétfőn változó felhőzet lesz felettünk, csapadék nem valószínű. A mérsékelt délnyugati szél továbbra is enyhe levegőt szállít, hétfő reggel 6°C, délután 14°C, este 8°C várható.

Folytatódik az enyhe, változékony idő, további esőkkel. Jellemzően keddig erősödik a nappali felmelegedés, melynek egy szerda környéki hidegfront vet véget, a hét második felében változékony, ismét gyakran csapadékos idő a legvalószínűbb.


Az OMSZ orvosmeteorológiai előrejelzése szerint a légkörben hétfőig gyors és nagymértékű melegedés zajlik, amelyet erősít az ún. alpi főnhatás, amely a Dunántúlon jelentkezik erőteljesebben. E Magyarországon nem túl gyakran fellépő jelenség viszont erős humánbiológiai reakciókat válthat ki. Akár komoly fejfájás vagy migrén is felléphet, jóval nyugtalanabbul aludhatunk, ezáltal pedig a teljesítőképességünk is lecsökken. Gyakoribbá válhatnak a szív- és érrendszeri panaszok, a trombózis kockázata megnőhet, a régi műtétek helyén erősödhet a fájdalomérzet, illetve fantomfájdalmak is jelentkezhetnek.


A Balaton vízállása Siófoknál 136 cm, ami 26 centivel magasabb a szabályozási határértéknél.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.