Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C

Hidegfront közeledik

2016. február 23. 11:54
Mi vár ránk szerdán?

A Vmeteo.hu előrejelzése szerint szerdán már szárazabb és hidegebb levegő határozza meg időjárásunkat. Eleinte még borult égre tekinthetünk fel, majd csökken a felhőzet. Csapadék nem várható. Az élénk északnyugati szél estére mérséklődik. A hőmérséklet reggel 2°C, délután 7°C körül ígérkezik.

Csütörtökön a korábban átvonult front hullámot vet és visszahúzódik ránk ismét borult időt okozva. Többször számíthatunk esőre, a magasabban fekvő helyeken havas eső, kevés hó is kialakulhat. A hét folytatásában változóan felhős égre tekinthetünk fel, számottevő csapadék nélkül.


Az OMSZ orvosmeteorológiai hidegfronti hatásra számíthatnak a frontérzékenyek. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. A szervezet görcskészsége hidegfront érkezésekor erősödik, emiatt az epe-, vese-, gyomor- és bélgörcsök száma a frontbetegeknél emelkedhet. Ugyancsak a görcskészséggel függ össze, hogy egyes esetekben a szülések korábban indulnak meg. A fokozottabb véralvadási hajlam miatt nagyobb az esélye trombózisnak. A megszokottnál hosszabb lehet a reakcióidő, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. A felső légúti hurutos megbetegedések száma megnőhet hidegfronti hatásnál, számítani lehet asztmatikus rohamok fellépésére. Halmozottabban észlelhetők az allergiás betegségek, illetve tünetek is.


A Balaton vízállása 131 cm, ez 21 centivel magasabb a szabályozási határértéknél.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.