Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C

Kibillenthet minket a melegfront

2016. február 24. 8:36
Mi vár ránk csütörtökön?

A Vmeteo.hu előrejelzése szerint csütörtökön már a Földközi-tenger felett kialakuló sekély ciklon határozza meg időjárásunkat. Ismét beborul az ég, gyenge eső is előfordulhat, a magasabban fekvő helyeken esetleg havas eső. Mérsékelt délkeleti szél fúj. A hőmérséklet reggel 0°C-ig süllyed, a maximum 6°C körül ígérkezik.

Csütörtök délelőtt Veszprémben nagy pelyhekben kezdett esni a hó, a leesett mennyiség délutánra teljesen elolvadt.

Esőt ígértek mára, de inkább havazik csütörtökön.

Vehir.HU (@vehir_hu) által közzétett fénykép,

A következő napokban is sok felhő lesz felettünk. A fagymentes éjszakákat 10°C alatti maximumok követik. Vasárnap erőteljes melegedés vár ránk, hogy a jövő hét elején újabb hidegfront érkezhessen.


Az OMSZ orvosmeteorológiai előrejelzése szerint gyorsan követik egymást fölöttünk a légköri frontok, az átvonult hidegfront után a frontérzékenyek melegfronti hatással számolhatnak. A fejfájásnak, fáradtságérzetnek, álmatlanságnak légköri okai is lehetnek. A melegfront hatására az érzelmi és értelmi egyensúlyunk könnyen kibillenhet megszokott állapotából, ezért ingerlékenység, sértődékenység többeknél tapasztalható. Hamarabb elfáradhat, kifáradhat a szervezet, ezáltal a teljesítőképességben is egyfajta csökkenés tapasztalható mind a munkában, mind pedig a járművezetéseben. A keringésre is hatással van az időjárás: gyorsabbá válik a szívműködés, emelkedik a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (orr-, gyomor-, agyvérzés), és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások. Gyakoribbá válhatnak a lázas állapotok, illetve a gyulladásos és fertőző betegségek fellépése. Étvágytalanság is jelentkezhet.


A Balaton vízállása Siófoknál 133 cm, ez 23 centivel magasabb a szabályozási határértéknél.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.