Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Lúgosodni fog a testünk

2016. február 25. 16:11
Milyen időre számítsunk pénteken?

A Vmeteo.hu előrejelzése szerint pénteken több órára kisüt a nap, a kevesebb felhőre délután számíthatunk, csapadéktól nem kell tartani. A mérsékelt északnyugati szelet időnként élénk lökések kísérik. A hőmérséklet reggel 0°C, délután 5°C közelében ígérkezik.

A hétvégén ismét több felhőre számíthatunk, vasárnap erőteljes melegedéssel, kedden azonban már hidegfront érkezik.


Az OMSZ orvosmeteorológiai előrejelzése szerint az időjárás péntek estig a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén, szédülés jelentkezhet. A reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. A szervezet görcskészsége erősödik, emiatt az epe-, vese-, gyomor- és bélgörcsök száma a frontbetegeknél emelkedhet. A fokozottabb véralvadási hajlam miatt nagyobb az esélye trombózisnak.

A test szöveteinek pH-ja enyhén lúgos irányba tolódik el, ezért vizenyősebbé, ödémásabbá válik a szervezet. Ez az ízületi fájdalmak, valamint a reumatikus panaszok fokozódását is eredményezi. A felső légúti hurutos megbetegedések száma megnőhet hidegfronti hatásnál, számítani lehet asztmatikus rohamok fellépésére. Halmozottabban észlelhetők az allergiás betegségek, illetve tünetek is.


A Balaton vízállása Siófoknál 129 cm, ez 19 centivel magasabb a szabályozási határértéknél.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.