Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 5. Györgyi
Veszprém
22°C
2024. május 5. Györgyi
Veszprém
22°C

Kibillenthetnek minket a frontok

2016. március 1. 13:56
Szerdára a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás, a hét végéig sok esőre számíthatunk.

A VMeteo.hu előrejelzése szerint szerdán átmenetileg szárazabb levegő érkezik fölénk, közepesen felhős égre tekinthetünk fel, csapadék nélkül. Mérsékelt délnyugati szél fúj. A hőmérséklet a reggeli 3°C-ot követően 8°C közelében tetőzik.
A folytatásban sorra követik egymást a ciklonok és frontok, sok esőre számíthatunk még a hét végéig.


Az OMSZ orvosmeteorológiai jelentése szerint éjszaka még a térségünk fölött található hullámzó frontálzóna hatására mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Szerdán napközben viszont már egy újabb melegfront éri el térségünk, emiatt érzelmi és értelmi egyensúlyunk könnyen kibillenhet megszokott állapotából. Ingerlékenység, sértődékenység ilyenkor többeknél tapasztalható. Hamarabb elfáradhat, kifáradhat a szervezet, romlik teljesítőképességünk. A keringésre is hatással van az időjárás: gyorsabbá válik a szívműködés, emelkedik a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (orr-, gyomor-, agyvérzés), és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások.


A Balaton vízállása Siófoknál 132 cm, ami 22 centivel magasabb a szabályozási határértéknél. A tó aktuális vízhőmérséklete 5,7 Celsius -fok.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.